3.931 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Tips om aan extra geld te komen

Maandag 31 oktober 2016 - Gast

Heb je momenteel een krappe maand en kun je wel wat extra geld gebruiken? Er zijn verschillende manieren om aan extra geld te komen, zonder dat je hier heel veel voor hoeft te doen. Als student kan het leven behoorlijk duur zijn, zeker als je in een maand te maken krijgt met onvoorziene uitgaven. Denk aan een kapotte mobiele telefoon, een laptop die het plotseling begeeft of schade aan een studio of studnetenhuis. In dergelijke situaties hebben veel studenten niet voldoende geld achter de hand, om de kosten te kunnen betalen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om aan extra geld te komen.

Een kleine hoeveelheid geld lenen

Je kunt ervoor kiezen om geld te lenen bij vrienden of familie om de onvoorziene kosten te betalen. Dit kan echter voor onenigheid binnen een vriendenkring of familie zorgen, als de lening niet volgens afspraak wordt afbetaald. Beter is het om te kiezen voor een neutrale partij. Naast de banken zijn er verschillende instanties die kleine bedragen uitlenen aan studenten of andere consumenten, die het geld nodig hebben om kosten te kunnen betalen. De hoogte van deze leningen is afhankelijk van het inkomen van een student of consument. Op deze website vind je hier meer informatie over.  

Bijbaan zoeken om geld te verdienen

Nog beter dan lenen is het zoeken van een bijbaan. Er zijn zeker in de grote steden veel bedrijven op zoek naar studenten die bij verschillende werkzaamheden kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan inpakwerk, het werk in een callcenter of supermarkt. Het is enigszins afhankelijk van je leeftijd, welk type bijbaan het beste bij je past en waar de meeste vacatures liggen. Op internet kun je veel informatie vinden over bijbanen, solliciteren en het vergaren van inkomsten.