4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Tips om een studentenhuis te beveiligen

Donderdag 29 september 2016 - Gast

Zeker in een groot studentenhuis is het vaak een komen en gaan van mensen. Hoewel je iedereen uit je huis zal kennen, kunnen er af en toe vrienden van je medebewoners langskomen. Hoe weet je of iemand een vriend is, of dat iemand met andere bedoelingen je studentenhuis is binnengekomen? Hoewel er in een studentenhuis vaak weinig waardevolle voorwerpen te vinden zijn, vormen studentenhuizen een zeer makkelijk doelwit voor inbrekers. De deur van een studentenhuis staat vaak open en ook beveiligingscamera’s of bewegingssensoren zijn niet aanwezig. Twijfel je ook over de beveiliging van je eigen studentenhuis? Doe er iets aan en voorkom je dat het loon van je bijbaan straks moet investeren in een nieuwe televisie of laptop!

Een beveiligingscamera ophangen in huis

Hoewel een inbraak in je studentenhuis nooit volledig uit te sluiten is, kun je de kans op een inbraak wel zo klein mogelijk maken. Een van de stappen die je zelf kunt ondernemen, is het ophangen van een beveiligingscamera in jullie studentenhuis. Hang de beveiligingscamera bijvoorbeeld in de gang of bij de voordeur op. Dit schrikt inbrekers op voorhand af, waardoor ze je studentenhuis liever links zullen laten liggen. Er zijn immers nog tal van andere studentenhuizen zonder een dergelijke beveiliging. Zorg er daarbij voor dat je studentenhuis kwalitatief goede sloten op ramen en deuren heeft.

Hulp van een slotenmaker

Een slotenmaker kan je helpen bij het installeren van beveiligingscamera’s, bewegingssensoren en goede sloten. Let er hierbij altijd op dat een slotenmaker met producten werkt, die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de beveiligingsproducten door de nationale politie getest zijn. Bij een inbraak zouden de beveiligingscomponenten dus voor voldoende veiligheid moeten zorgen.

Tip: laat een beveiligingsanalyse maken door een slotenmaker! Zo weet je waar jullie zwakke plekken in huis zitten.