4.979 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Tips voor als je aannemer wilt worden

Dinsdag 28 november 2017 - Gast

Heb jij al een idee van wat je na je studie wilt worden? Wil je bijvoorbeeld in de bouw gaan werken, of wil je woningen ontwerpen? Een van de beroepen die je na je studie zou kunnen kiezen is dat van een aannemer. Een aannemer is verantwoordelijk voor de uitvoering van de bouwplannen voor een woning, een bedrijfspand, enzovoorts. Vaak is het eerst aan een architect om de wensen van een klant op papier te zetten en hier een bouwtekening bij te maken. Op basis van de bouwtekening neem je als aannemer vervolgens de uitvoering van de bouw van de woning of het bedrijfspand op je. Bij het werk van een aannemer komen verschillende aspecten kijken. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Opleiding tot het beroep aannemer volgen 
 
Om als aannemer aan de slag te kunnen gaan dien je een studie op HBO-niveau te hebben afgerond. Het is mogelijk om na het behalen van je MBO-studie over te stappen naar het HBO, om zo ook met een MBO-diploma door te kunnen groeien naar het beroep aannemer. Hoewel het beroep van een aannemer niet wettelijk beschermd is, raadt men het studenten ten zeerste aan om eerst hun opleiding af te ronden. Dit vergroot de kansen op een baan aanzienlijk. Er zijn verschillende onderwijsinstellingen in Nederland die deze opleiding aanbieden. 
 
Neem een bijbaan als loodgieter 
 
Als aannemer dien je over verschillende aspecten enige kennis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de benodigde kennis over de klussen die een loodgieter of elektricien uit kan voeren bij de bouw van een woning of bedrijfspand. Om een beter beeld te krijgen van het werk van een loodgieter of elektricien, kun je dit tijdens je studie als bijbaan nemen. Er zijn verschillende loodgietersbedrijven die je een bijbaan als een loodgieter of elektricien aanbieden.