4.969 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Persberichten

NieuwsberichtenColumns


Toename studiegerelateerde bijbanen door krapte arbeidsmarkt

Maandag 26 november 2007 - Nieuwsredactie

Steeds meer bedrijven doen een beroep op studenten in de hoop hun schrijnende personeelstekort enigszins op te lossen. Dit constateert de website voor studenten- en scholierenwerk, Zoekbijbaan.nl. De ongekende krapte op de arbeidsmarkt lijkt steeds meer bedrijven ertoe te brengen studenten in een vroegtijdig stadium parttime aan zich te binden, in de hoop dat ze in de nabije toekomst fulltime inzetbaar zijn. Vooral in de ict sector neemt het aantal bijbanen met vakinhoudelijke eisen fors toe.

Studenten voor relevante bijbanen

Waar bedrijven voorheen alleen genoegen namen met een ervaren vakman zijn zij, volgens Zoekbijbaan.nl, steeds vaker genoodzaakt om een beroep te doen op de frisse kennis van de toekomstige professional. Dat bedrijven op zoek gaan naar jong talent is niet nieuw. Bedrijven proberen studenten echter steeds vroeger aan zich te binden door hen een relevante bijbaan aan te bieden. Dit in de hoop dat de student zich na zijn studie blijvend aan het bedrijf bindt.

Meer studenten op zoek

Opmerkelijk genoeg stijgt niet alleen het aantal bijbanen, maar ook het aantal studenten dat op zoek is naar een bijbaan. Zoekbijbaan.nl vermoed dan ook dat de krapte op de arbeidsmarkt en de toename van studiegerelateerde bijbanen ook de studenten niet is ontgaan. “Het kan goed zijn dat scholieren en studenten de lat steeds hoger gaan leggen, omdat er steeds meer aantrekkelijke bijbanen beschikbaar komen.”, aldus Jan-Willem Kruithof van Zoekbijbaan.nl. “Op onze website Stagemotor.nl zien we overigens al langer dezelfde trend op het gebied van stages en afstudeeropdrachten.”