4.857 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Tramhalte met Facebook

Donderdag 5 december 2013 - Sharon Kardjo

Je ziet steeds vaker dat mensen foto’s en video’s maken, berichten liken en personen taggen in een status als zij reizen met het openbaar vervoer. Nu is dit ook mogelijk met ‘internetknoppen’ op een abri die bij tramhalte Beurs in Rotterdam staat.

In Nederland staan er momenteel vijf interactieve abri’s. Zij staan op grote drukke punten, vandaar dat er nu ook één bij tramhalte Beurs staat. Dit is de eerste ‘social interaction abri’ van de Maasstad. Het is een nieuwe soort van reclame. Geen normale reclameposter, maar een directe Facebookverbinding met het bedrijf dat adverteert.

De bedenker, CBS Outdoor van deze halte is erg enthousiast. Chantal Kroes van CBS Outdoor voorspelt dat dit de toekomst is voor buitenreclame. Normaal hangt er een grote reclameposter, maar nu een groot beeldscherm met ingebouwde camera. Met goede teksten zoals ‘Like & Win’ worden de reizigers gelokt naar het grote scherm. Zij kunnen een foto van zichzelf maken en wie er dan op ‘Ja’ drukt, staat gelijk op de Facebookpagina van het bedrijf dat adverteert. Door deze foto te liken en te delen, kun je meedoen aan verschillende acties. Deze week kun je bijvoorbeeld een tablet winnen!

Bron: AD.nl
 

Trefwoorden:

Rotterdam Facebook Ov Reclame