4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Uit de kast op het werk

Donderdag 20 september 2012 - Merely van der Drift

Hoewel homo’s en lesbiennes steeds meer geaccepteerd worden en horen bij de samenleving, worden ze nog steeds achter gesteld. Er zijn nog vele homohaters en ook zelfs op de werkvloer voelen ze zich nog niet op hun gemak en durven dan ook niet uit de kast te komen.

Trouwen is eindelijk legaal gemaakt, maar alsnog zijn veel mensen ertegen. Vooral mannen moeten helemaal niks van homoseksualiteit hebben. De vraag is dan, waarom vinden zoveel mensen dit erg? Wanneer twee vrouwen zoenen, vinden mannen dit opwindend, maar wanneer mannen dit doen, is het opeens vies en kan het niet?

Mensen die moeilijk hierover doen, zijn vaak bang voor het ‘vreemde’. Dit was vroeger allemaal niet zo en vooral in de tijd van de kerk, deed iedereen wat er gezegd werd. Nu er mensen zich gaan afzetten, is dat voor veel moeilijk te begrijpen, omdat mensen ‘anders’ zijn. Ondanks dat het wel steeds meer geaccepteerd wordt, voelen alsnog veel homoseksuelen zich niet veilig. Ook op de werkvloer is dit het geval. Ongeveer de helft van de werknemers durft niet op zijn werk uit de kast te komen, kwam uit onderzoek van het FNV. Daarom heeft het FNV en de belangenorganisatie COC Nederland besloten de handen ineen te slaan en drie jaar lang in actie te komen hiertegen.

In midden en kleine bedrijfjes wordt vooral de actie gehouden door middel van verschillende acties binnen het bedrijf. Op deze manier proberen ze werkgevers te overtuigen om niet hun kop in het zand te steken, maar actie te ondernemen, wanneer een werknemer zich echt niet op zijn gemak voelt. In veel bedrijven worden bijvoorbeeld grappen over homo’s gemaakt. Vaak wordt hier niets lulligs mee bedoeld, maar komt het wel zo over op de homoseksuelen. Zij voelen zich aangesproken en belachelijk gemaakt. Iedereen is gelijk.

 

 

Bron: www.nuzakelijk.nl