4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Veel RET bussen komen te laat

Donderdag 19 september 2013 - Sharon Kardjo

De helft van alle RET-bussen komt niet op tijd aan bij de halte. Ongeveer 20% van de trams en 10% van de metro’s komt niet op tijd. Dit is niet alleen nadelig voor reizigers, maar ook voor de RET zelf die een flinke boete kan krijgen.

De prestaties van de RET zijn erg slecht. Vorig jaar reed nog 90% van de bussen op tijd in de regio Rotterdam. Sinds de ingang van RET-bussen vertrekt nu slechts 53% nog maar op tijd. Stadsregio Rotterdam vermoedt dat dit komt door de nieuwe norm. Eerst mochten de bussen namelijk 3 minuten te laat vertrekken en nu nog maar 1 minuut.

Ook trams komen te laat. Het is wel verbeterd ten opzichte van 2011, maar toch rijden veel trams te laat weg. De RET is constant bezig met het verbeteren hiervan, maar er moet ook rekening gehouden worden met het feit dat de regio Rotterdam gewoon erg druk is.

De RET vraagt zicht af of ze zich kunnen houden aan de norm van 1 minuut. ‘’Probeer in Rotterdam met de auto maar eens een bestemming te bereiken, waarbij je tijdens de reis niet meer dan 1 minuut vertraging mag oplopen’’, aldus woordvoerder Pieter Maessen.

Bron: AD.nl
 

Trefwoorden:

Ov Student Verkeer Ret