4.743 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Veel werknemers houden geld over in 2014

Maandag 6 januari 2014 - Sharon Kardjo

Loonstrookverwerker ADP heeft op basis van eigen berekeningen geconcludeerd dat de meeste Nederlandse werknemers meer geld overhouden in dit nieuwe jaar. Vooral mensen met een laag of middeninkomen gaan er erg op vooruit.

De loonstijging is het grootst bij lonen tot 1750 euro per maand. Mensen met een minimumloon houden ongeveer 55 euro meer over en dit komt door een verlaging van het belastingtarief in de eerste schijf en een hogere heffingskorting.

Gepensioneerden gaan er ook een beetje op vooruit. Dit komt door een lagere premie voor de zorgverzekeringswet. De hogere inkomens gaan juist wat inleveren. Maximaal 52 euro per maand bij een inkomen van 6500 euro.

In de sector metaal en techniek gaan de pensioenpremies flink omlaag. Medewerkers met een modaal inkomen gaan ongeveer 49 euro per maand minder betalen. Bij twee keer modaal kan het verschil oplopen tot 148 euro. De hoge inkomens gaan in deze sector er ongeveer 75 euro op vooruit.

ADP heeft ook gewaarschuwd voor het ‘’deurmatmoment’’. Hiermee wordt het moment van de belastingaangifte over het afgelopen jaar mee bedoeld. Het kan zo zijn dat de werknemer geld moet terugbetalen, omdat er in eerste instantie een te hoge arbeidskorting is toegekend.

De arbeidskorting neemt af voor mensen die in 2013 salaris ontvingen van minimaal 40.248 euro. Het verschil kan wel oplopen tot 1173 euro per jaar, bij een inkomen van meer dan 65.000 euro per jaar. Het verschil over 2014 kan oplopen tot maar liefst 1730 euro.

Bron: AD.nl