4.677 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Verplichte hoge hakken op de werkvloer?

Woensdag 18 mei 2016 - Gianna

In Engeland werd een receptioniste op haar eerste werkdag weg gestuurd omdat ze geen hoge hakken droeg. Men vraagt zich nu af of werkgevers hun vrouwelijke werknemers kunnen verplichten om hoge hakken te dragen.

Dit verhaal overkwam Nicola Thorp en zij zorgde ervoor dat meer dan 100.000 mensen een petitie ondertekenden. In deze petitie staat dat de Britse regering het illegaal moet maakt voor bedrijven om vrouwen verplicht hoge hakken te laten dragen.

De reden dat ze actie heeft ondernomen heeft te maken met dat mannen gewoon normale schoenen mogen dragen en vrouwen bij sommige banen niet. Hoge hakken kunnen bij vrouwen invloed hebben op hun bewegingsvrijheid, houding en gezondheid.

Imago- en etiquettedeskundige Gonnie Klein Rouweler laat weten dat vrouwen wel een klein hakje kunnen dragen maar geen hakken van 5 tot 10 cm. Dit is namelijk ook niet echt meer veilig. Werkgevers kunnen best een dresscode eisen van hun werknemers, maar moeten bijvoorbeeld ook luisteren wanneer een werknemer pijn ondervind bij het dragen van hakken.

Moet je toch altijd hakken dragen van je werkgever? Zorg dan voor een plateauhak of en een langere neus, zo hebben je voeten meer bewegingsvrijheid. De twee tenen naast je grote teen aan elkaar vastmaken met een pleister, is volgens Klein Rouweler ook een goede optie.

 

Bron: rtlnieuws.nl