4.976 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Vertraagde treinen rijden kleine stations voorbij

Maandag 14 oktober 2013 - Sharon Kardjo

Reizigersvereniging Rover krijgt steeds meer meldingen over NS-treinen die vertraging hebben. Zij slaan onderweg namelijk kleine stations over om zo tijd te winnen. Gedupeerde reizigers trekken wekelijks ongeveer tien keer aan de bel. De organisatie heeft dit geschreven in de vrijdag verschenen brief aan NS-reizigers.

‘’Een half jaar geleden gebeurde het wel eens, maar inmiddels is dit probleem regelmatig het geval. Elke keer lopen reizigers een half uur tot drie kwartier vertraging op. Ze kunnen een station verder pas uitstappen en dan moeten zij nog wachten op de eerste trein terug’’, aldus de zegsman.

Het gaat vooral om de trajecten Roosendaal-Zwolle, Almere-Utrecht en Amersfoort-Utrecht. Reizigers die bijvoorbeeld wilden uitstappen op verschillende stations zoals Elst, Bilthoven, Overvecht, Hilversum-Noord en Hollandse Rading konden dit niet.

De NS zegt in een reactie het beeld dat Rover schetst te herkennen. ‘’Het komt voor. Hoe vaak kan ik alleen niet zeggen, aldus een woordvoeder.’’ Het is absoluut niet wenselijk, maar door sommige incidenten kan het helaas niet anders.

Het spoorbedrijf werkt aan een aantal maatregelen om het probleem om te lossen en de NS gaat met Rover praten om de desbetreffende kwestie verder toe te lichten.

Bron: AD.nl
 

Trefwoorden:

Vertraging Ov Trein Ns