4.743 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Vrouwelijke bazen hebben meer lef

Maandag 2 mei 2016 - Gianna

Dat vrouwelijke bazen meer lef hebben, is gebleken uit een onderzoek van Harvard. Deze constatering haalt het vooroordeel weg van mensen die denken dat mannelijke bazen dapperder zijn.

Wetenschappers van Harvard wilden onderzoeken of mannen meer lef hebben of juist de vrouwen in het bedrijfsleven. Voor dit onderzoek hebben de wetenschappers 75.000 managers ondervraagd. Deze ondervraging werd gedaan aan de hand van het 360-graden beoordelingen. Er is gekozen voor deze manier van beoordelen, omdat naar de werkgever zelf ook de werknemers een lijst met vragen invulden over hem of haar.

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen net iets hoger scoren dan de mannelijke managers. Dit verschil is met name hoger in de sectoren facilitair management, fabrieken, research en development en ICT. Dit komt vooral omdat deze sectoren worden gedomineerd door mannen.

Vooral jongere vrouwen onder de 30 willen zich niet laten kennen door hun mannelijke collega’s. Vrouwen hebben als het ware een sterkere persoonlijkheid nodig en moeten meer doorzetten om bepaalde resultaten te behalen.

De vrouwelijke managers durven meer te wijken van de standaard en doen er ook alles aan om bepaalde doelen te behalen. Daarnaast geven vrouwen hun werknemers ook meer de kans om zichzelf te ontwikkelen. In de samenleving hebben mannen waarschijnlijk meer lef, maar vrouwen hebben weinig keus al willen ze het echt maken in de zakenwereld.

Bron: rltnieuws.nl