4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Waar ga jij wonen in de studententijd?

Woensdag 26 oktober 2016 - Gast

De ene student kijkt al jaren uit naar de mogelijkheid om in een studentenhuis te wonen, de ander zoekt naar een studio om in alle rust aan verslagen en presentaties te kunnen werken. Door het grote aantal studenten wat op zoek is naar een geschikte studentenwoning of studio, kan het behoorlijk lastig zijn om een geschikt plekje te vinden. Zeker wanneer je in het eerste jaar nog weinig contacten hebt, is het vinden van een kamer lastig in veel grote steden. Amsterdam, Leiden en Groningen lopen hierin voorop. Gelukkig zijn er verschillende instanties die je kunnen helpen bij het vinden van een kamer of studio.

Verschillende soorten woonruimtes

Tijdens je studententijd kun je in verschillende soorten woonruimtes gaan wonen. Kies bijvoorbeeld voor een studio als je gesteld bent op je eigen voorzieningen, of ga voor een groot studentenhuis als je meer van de sociale contacten bent. Een studio heeft vak een eigen keuken, een eigen douche en een eigen voordeur. Het voordeel hiervan is niet alleen dat je alles voor jezelf hebt, ook maak je aanspraak op huursubsidie als je kale huur onder een bepaald bedrag blijft. Het is raadzaam om dit vooraf uit te zoeken, omdat het veel kan schelen op de huurprijs van een studio. Met een studentenkamer kun je hier in geen geval aanspraak op maken.

Wonen na je studententijd

Ook na je studententijd zal het niet makkelijk zijn om woonruimte te vinden. Toevallig wordt momenteel gewerkt aan een nieuwbouwwijk in Rosmalen, waar je alvast een woning kunt reserveren als je van plan bent om binnenkort uit een studentenhuis of studio te trekken. Het voordeel aan een nieuwbouwwoning is dat je alles voor jezelf hebt en de woning geheel naar eigen wens kan inrichten.