4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Waar kan een student allemaal op besparen?

Maandag 26 september 2016 - Gast

Ieder jaar stromen er veel studenten naar de grote steden om daar een opleiding te gaan volgen. Daarbij is er een groot aantal die ook nog eens een woning zoekt in de stad om zodoende niet te ver te hoeven reizen. Echter is het wonen in de stad nogal een dure aangelegenheid voor studenten waarvoor ze maandelijks veel huur moeten betalen. Natuurlijk krijgen deze studenten wel uitwonende studiefinanciering, maar vaak gaat dat op aan de huur en de dagelijkse levensbehoeften. Vaak houden ze dan vrijwel weinig tot niets over waardoor ze genoodzaakt een bijbaan te gaan zoeken. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar een student wilt ook graag van zijn vrije tijd genieten. In dat geval zouden studenten op bepaalde vlakken best nog eens wat kunnen besparen om aan het eind van de maand nog wat geld over te houden.

Telefoonabonnement

In dit tijdperk waar we steeds afhankelijker worden van mobiele apparaten is een student zonder smartphone ondenkbaar. Een smartphone is namelijk meer dan een toestel waarmee gebeld kan worden. We kunnen er namelijk ook mee e-mailen, social media accounts op bij houden en nog veel meer. Echter hangt hier ook een prijskaartje aan. Veel studenten beschikken namelijk over een duur telefoonabonnement waar de maandelijks enkele tientallen euro’s voor kwijt zijn. Wanneer je dit jaarbasis bekijkt is het een grote kostenpost. Op dit vlak valt dus nog wel wat te besparen, alleen hoe kan dat? Studenten zouden bijvoorbeeld over kunnen stappen op een sim only abonnement. Daarmee besparen ze maandelijks veel geld, want een abonnement kost maar enkele euro’s per maand. Op jaarbasis scheelt dit al weer honderden euro’s, dus tel uit je winst!

Uitgaan

Hoewel een student natuurlijk zoveel mogelijk van zijn vrije tijd wil genieten en over het algemeen er wel van houdt om uit te gaan of om ergens wat te drinken, is het soms noodzakelijk om de hand op de knip te houden. Tijdens het uitgaan kan het namelijk hard gaan met de centen en wordt er soms veel uitgegeven. Zaak is dus om hierop te letten, want als halverwege de maand al alles op is, heb je de rest van de weken niets meer te besteden. Kies dus de momenten om uit te gaan en geef op die avond niet teveel uit.