4.743 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Wat is de juiste kledingstijl voor vrouwen bij een sollicitatiegesprek?

Maandag 26 september 2016 - Gast

Wellicht droom je al jaren van een baan waar je graag wilt werken en plotseling komt er een gelegenheid dat je daar op gesprek mag komen. Waarschijnlijk spring je dan een gat in de lucht, want je bent weer een stap dichterbij jouw ideale werkplek. Toch moet je niet te vroeg juichen, want niets is nog zeker tot dat je daadwerkelijk bent aangenomen. In ieder geval moet je ervoor zorgen dat je jezelf van jouw best kant laat zien en overtuigend overkomt. Een belangrijk onderdeel in dit geheel is de kleding die je aantrekt naar het sollicitatiegesprek. Wat trek je aan en waar kan je indruk mee maken?

Niet te veel huid laten zien

Wat altijd wel een onderwerp van discussie zal blijven is wanneer iemand te sexy gekleed is en daarmee veel huid laat zien. Sommigen beweren dat vrouwen die dit toepassen tijdens een sollicitatiegesprek eerder worden aangenomen dan vrouwen die gepaster gekleed gaan. Dat zou natuurlijk erg onprofessioneel zijn van de organisatie, want daarmee wordt iemand aangenomen op basis van het uiterlijk in plaats van haar kwaliteiten. Het is niet erg om eventueel kleine stukjes huid toonbaar te laten worden, maar zorg ervoor dat het niet te erg wordt. Een mooie jurk of zakelijke rok is zeker toegestaan, maar combineer dit dan met een legging of hoge laarzen. Daarmee zorg je ervoor dat jouw outfit gepast blijft.

Opvallende accessoires

Om de juiste kledingstijl te krijgen is het ook noodzakelijk om bijpassende accessoires te dragen. Dit kan al in de vorm van mooie oorbellen, een zakelijk horloge of een sierlijke ketting. Belangrijk is wel dat je niet teveel opvallende accessoires draagt. Dat kan namelijk als storend worden beschouwd, waarmee je dus gelijk tegen een achterstand aanloopt bij een sollicitatiegesprek. Ga dus voor accessoires die echt iets toevoegen aan de kledingstijl en waarmee je tegelijkertijd ook indruk kunt maken op jouw toekomstige werkgever.