3.190 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Wat heb je nodig als je op jezelf gaat wonen?

Donderdag 27 oktober 2016 - Gast

Als je tijdens je studententijd op jezelf gaat wonen, is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Niet alleen zal je voortaan zelf moeten koken, zal je vuile was zelf schoon moeten maken en sta je iedere avond af te wassen om de volgende dag weer schone mokken en glazen te hebben. Dit is echter pas van toepassing als je eenmaal op jezelf bent gaan wonen. Ook daarvoor moet je veel regelen om een goede start te maken in je nieuwe studentenkamer of studio. Heb je al enig idee wat je nodig hebt als je op jezelf gaat wonen?

Maak een checklist met spullen

Veel studenten verzamelen in de tijd dat ze nog bij hun ouders wonen spullen die ze nodig zullen hebben als ze op zichzelf gaan wonen. Denk aan glazen, borden, bestek en pannen. Dergelijke spullen lijken niet veel te kosten, maar de combinatie van alles bij elkaar kan ervoor zorgen dat het flink in de papieren loopt. Maak vooraf een handige checklist met de spullen die je nog nodig hebt en probeer mensen te vinden die deze spullen gratis of tegen een kleine vergoeding aan je willen geven. Maak hierbij bijvoorbeeld gebruik van sociale media, waar je wellicht een groot netwerk kunt bereiken.

Overige zaken bij een studio of appartement

In het geval van een studio of appartement dien je met enkele extra zaken rekening te houden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de woonverzekering van je studio of appartement? Een woonverzekering is essentieel om te voorkomen dat je straks veel geld moet betalen bij een brand of inbraak in je studio of appartement. In sommige gevallen zit de woonverzekering standaard bij de huur van je studio of appartement inbegrepen, maar dit geldt helaas niet altijd.