4.677 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Wat kan je doen als je problemen hebt met de huisbaas?

Woensdag 28 september 2016 - Gast

Hoewel je vanzelfsprekend hoopt dat het je nooit zal overkomen, kun je door de jaren heen problemen krijgen met je huisbaas. Denk bijvoorbeeld aan schade in je kamer die je niet zelf veroorzaakt hebt. Wie is in dit geval aansprakelijk voor de kosten? De huisbaas zal jou aansprakelijk proberen te stellen, terwijl je dat in dit voorbeeld niet bent. Een ervaren pro deo advocaat uit Amsterdam inschakelen, of elders uit Nederland, kan in dit geval de oplossing bieden. Door een pro deo advocaat in te schakelen word je van advies voorzien, zonder dat je hier iets voor hoeft te betalen. Er zijn zeker in de grote steden verschillende steunpunten waar pro deo advocaten hun diensten aan studenten aanbieden.

Verschillende vormen van conflicten

Als student zijn er verschillende situaties te bedenken waarbij de hulp van een pro deo advocaat wenselijk is. Naast problemen met je huisbaas kun je namelijk ook problemen krijgen met een school, een vereniging of andere instanties. Ook in dergelijke situaties kan een pro deo advocaat je van passend advies voorzien. Welke stappen kun je het beste nemen om verdere problemen te voorkomen? Hoe zorg je dat je een vergoeding krijgt bij schade aan je eigendommen? Enzovoorts.

Hulp bij een eventuele rechtszaak

De hulp van een pro deo advocaat is vaak gericht op het geven van advies en in mindere mate op hulp bij een rechtszaak. In een rechtszaak zal je voor de hulp van een advocaat moeten betalen. Dit kan behoorlijk duur zijn, waardoor het sterk valt aan te raden om vooraf uit te zoeken wat je kansen bij een eventuele rechtszaak zijn. Mocht je kans op een vergoeding minimaal zijn, dan is het vaak verstandiger om je verlies te nemen en geen rechtszaak aan te spannen. Een pro deo advocaat kan je hier meer over vertellen.