4.678 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Wat te doen met #BijbaanMoney

Dinsdag 6 september 2016 - Angelo

Wil jij niet langer een impulsieve koopjes koper of geld smijtende geldsmijter zijn en wil je jouw verdiende geld liever sparen? Dan zijn hier drie tips die je helpen bij het opstellen van een geweldig spaarplan.

Tip 1. Bepaal voor welk onnodig duur product je gaat sparen

Bepaal voordat je gaat sparen waarvoor je spaart en hoeveel je daarvoor moet sparen. Een duidelijk doel stellen, zorgt ervoor dat het gemakkelijker is om de hand op de knip te houden. Hoe minder je uitgeeft, hoe sneller je jouw doel bereikt.

Tip 2. Weeg de paar plussen tegen de massa’s minnen af.

Je hebt dus die geweldige bijbaan binnengesleept en verdient er bakken met geld mee naast je studie. Je vrienden vinden je nu natuurlijk super aardig en je bent welkom op elk feestje. Aan het einde van de maand hou je echter niets meer over.

Zorg daarom dat je een duidelijk beeld hebt van waar je jouw geld aan uitgeeft. Maak een lijst met de inkomsten en uitgaven om duidelijk te maken waar die ‘knaken’ aan opgaan. Het zal je opvallen wat je, naast de verplichte vaste lasten, voor onnodige spullen hebt aangeschaft. Bepaal een maximum bedrag dat kan worden gespendeerd aan ‘troep’.

Tip 3. Reken jezelf niet rijk

Hou tot slot altijd rekening met mogelijke financiŽle tegenvallers en bouw hier een vangnet voor in. Die prachtige splinternieuwe smartphone die je hebt gekocht van het geld dat je de vorige keer hebt gespaard, lijkt namelijk een abonnement te hebben op gevaarlijke situaties die hem willen verpesten. Door een ‘potje’ te creŽren voor dergelijke calamiteiten, want dat zijn het, wordt je financiŽle leven een stuk stabieler.

Herken jij jezelf hier niet in? Dan heb je dringend een bijbaan nodig! Klik op de onderstaande link om naar een handig overzicht te gaan van beschikbare bijbanen.

Een super handig en geweldig overzicht van beschikbare bijbanen die van jou een ‘money making machine’ maken.

bron:†glamour.nl