4.994 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Wat voor opleiding kun je het beste doen om aannemer te worden?

Dinsdag 28 november 2017 - Gast

Heeft het jou altijd al leuk geleken om na je studie aan de slag te gaan als een aannemer? Vind je niet leuker dan het leiden van projecten bij de bouw van een woning of een bedrijfspand? In dat geval is het sterk aan te raden om een opleiding tot aannemer te volgen. Hoewel het beroep aannemer niet wettelijk beschermd is, zal het lastig zijn om met een andere studie aan het werk te kunnen gaan als aannemer. Dit geldt in het bijzonder wanneer je ervoor kiest om je aan te sluiten bij een bestaand aannemersbureau. In Nederland worden er op hogescholen opleiding voor het beroep aannemer aangeboden. Je kunt deze studie volgen met een HAVO-diploma, of een afgeronde studie op MBO-niveau.

Relevante opleiding op het ROC volgen 
 
Mocht je momenteel een VMBO-diploma hebben en eerst op MBO-niveau een opleiding willen volgen, dan kun je uit verschillende soorten opleidingen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding tot loodgieter, een opleiding tot elektricien, enzovoorts. Dergelijke opleidingen zijn relevant aan de studie die je hierna op een hogeschool kunt volgen. Daarbij komt de kennis die je tijdens je studie op het ROC volgt later goed gebruiken tijdens je werk als aannemer. Als aannemer werk je immers dagelijks met loodgieters en elektriciens. 
 
Een bijbaan als slotenmaker nemen 
 
Die kennis voor je werk als aannemer kun je ook opdoen door een bijbaan als slotenmaker te kiezen tijdens je studie. Er zijn zeker in de grote steden een groot aantal slotenmakerbedrijven op zoek naar studenten, die in de avonduren willen helpen. Veel van deze bedrijven eisen wel dat je een training of cursus tot slotenmaker hebt gevolgd. Een dergelijke cursus kun je vaak in de avonduren volgen, zodat je dit goed kunt combineren met je opleiding tot aannemer.