4.994 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Wat zijn de populairste banen na de studie?

Woensdag 5 april 2017 - Lorenzo

Veel studenten hebben geen idee wat ze na hun studie willen! Iemand die klaar is met een opleiding op het MBO is vaak nog nauwelijks 20, als hij of zij aan de slag kan gaan. Niet iedereen van die leeftijd heeft al de motivatie en het vertrouwen om voor een vaste baan te kiezen. Zij gaan eerst op reis, nemen een tussenjaar of kiezen voor een tijdelijke baan.

In deze periode heb je als student de tijd om na te denken over wat je in de verdere toekomst wilt. Wil je bijvoorbeeld nog een vervolgopleiding op hbo-niveau volgen, of kies je er toch voor om straks een vaste baan aan te nemen? Op internet vind je verschillende websites waarop de populairste banen voor na je studie beschreven staan.

Banen in de technische branches

Het zijn voornamelijk de banen in de technische branches die het momenteel erg goed doen. De vraag naar technisch opgeleide studenten is groter dan ooit tevoren, in het bijzonder voor mensen met een HBO- en WO-achtergrond. De kans dat je na je studie een baan in deze sector aangeboden krijgt is hierdoor erg groot. Er zijn echter meer populaire banen! Een baan als advocaat of maatschappelijk werker is ook al jaren populair. Of wat te denken van een baan in de gezondheidszorg? Het aantal Nederlandse artsen blijft toenemen, waardoor de overheid in het verleden heeft besloten om van de studie Geneeskunde een lotingstudie te maken.

Een bijbaan naast je studie

Tijdens je studie kun je al werkervaring opdoen door een bijbaan uit te voeren. Een populaire bijbaan onder studenten is het werk van een receptioniste in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of andere grote Nederlandse steden. Je kunt hierbij werken als receptioniste van een hotel, maar bijvoorbeeld ook van een groot bedrijf.

Zoek je wellicht wat anders? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod op www.zoekbijbaan.nl. Je vindt hier een uitgebreid aanbod aan vacatures in alle branches. Tevens kun je vacatures filteren op interessegebied en regio’s, wat het zoeken een stuk makkelijker maakt!