4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Wat zijn de raarste banen op aarde? Hier een top-10

Vrijdag 10 maart 2017 - Lorenzo

Niet elke baan is leuk en ook niet elke baan is even bijzonder. Voor de een is een kantoorbaan heerlijk, de ander wil misschien wat meer sensatie. Voor diegenen die het gevoel hebben dat er allen maar saaie kantoorbanen te vinden zijn is de volgende top 10 interessant om te lezen! Hieronder treft u een Top 10 van de gekste banen.

10. Fulltime Netflix kijker.

De Top 10 wordt geopend met wat lijkt, de ultieme droombaan!

Netflix is voor bijna geen enkele student onbekend. Stel je voor dat je betaald zou worden om de hele dag series te kijken! Voor een werknemer van Netflix is deze droom werkelijkheid geworden.De taak van deze man is om alle content (series en films) te bekijken voordat deze beschikbaar is voor het publiek. Vervolgens voorziet hij ieder programma van een beschrijving en de correcte tag, zodat kijkers snel kunnen vinden wat ze zoeken.

9. Slangenmelker.

Heb jij wat met dieren, maar vind je een baan in de dierentuin toch te saai? Dan is dit misschien wat voor jou. Een slangenmelker verzamelt het gif van gifslangen in potjes. Dit gif wordt vervolgens gebruikt† om tegengif te ontwikkelen †en voor andere medicatie. Bepaald geen baan voor watjes. Gelukkig dat er types als Freek Vonk rondlopen!

8. Hofleverancier bloedzuigers.

Ben jij niet bang voor insecten en heb jij zeker geen fobie voor bloedzuigers, dan is deze baan wellicht wel iets voor jou! Als hofleverancier van bloedzuigers zorg jij ervoor dat deze vriendelijke insecten totaal uitgehongerd op de plek van bestemming aankomen, namelijk ziekenhuizen. In deze ziekenhuizen worden ze gebruikt om overtollig bloed op wonden te verwijderen

7. Kauwgomverwijderaar.

Ben jij niet vies van anderen? En vind jij kauwgom onder tafels ook niet kunnen? Pak dan je schraper er maar bij! Er zijn serieus banen waarbij gevraagd wordt of je onderkanten van tafels en stoelen in bijvoorbeeld restaurants† of scholen kunt verwijderen van kauwgom. Lekker schrapen!

6. Mondgeur beoordelaar.

Ook voor deze baan is het nodig om niet vies te zijn van anderen. Heb jij een sterke maag? Word dan mondgeur beoordelaar! Als mondgeur beoordelaar test je, hoe kan het ook anders, iemand zijn mondgeur. Waarom is dit nodig? Er zijn sommige producten die beweren dat jij er bij gebruik een betere adem van krijgt. In opdracht van bijvoorbeeld kauwgom, mondwater of tandpasta ondernemingen onderzoek je of verschillende type mondproducten hun beoogde effect hebben.

5. Pollenverzamelaar.

Ben jij graag buiten? Voor deze zeer aparte baan heb je slechts een trap en wat weilanden nodig. Als pollenverzamelaar klim je namelijk de trap op om het stuifmeel van tientallen soorten bomen te verzamelen. Waar is dit goed voor? Je helpt allergieŽn te bestrijden! Mocht je zelf een allergie voor pollen hebben dan zou ik wel wat zakdoekjes meenemen...

4. Hondenvoerproever.

Het wordt steeds wat raarder.. Op plek 4 tref je de hondenvoerproever. Wat een hondenvoerproever voor de kost doet lijkt me duidelijk.. Hij test nieuwe voedselproducten voor honden, van blikvoer en droge brokken tot kauwsnacks en hondenkoekjes. Hierbij moet hij letten op de aroma en de textuur in vergelijking met producten van de concurrentie. Waarom dit getest wordt door een mens? Wij begrijpen er ook niets van…

3. Hondenmondgeur beoordelaar.

Waar eerder het beroep mondgeur beoordelaar al voorbij kwam, opent de top 3 met de hondenmondgeur beoordelaar. Deze functies bevatten precies dezelfde werkzaamheden alleen zit er verschil tussen mens en dier. Waarom worden hondenmondgeuren getest? Om dezelfde reden als bij de mensen. Producenten van hondenvoer willen graag weten of de hond geen vieze mondgeur van het consumeren van hun producten krijgt.

2. Golfballen duiken.

Van dit beroep wist je waarschijnlijk wel dat ‘ie bestond. Toch blijft het maar een vreemd beroep.. Blijkbaar is het laten opduiken van je golfballen toch goedkoper dan gewoon nieuwe aanschaffen. Hier in Nederland hoeft dit slechts een ‘koud’ beroep te zijn, daar het in Nederland vaak slecht weer is. Echter, in landen als AustraliŽ moet je nog uitkijken dat je niet wordt gegrepen door een krokodil!

1. Schoenen strijken.

Onze Top 10 wordt afgesloten met de schoenen strijker! Werkzaamheden? Met behulp van een strijkijzer of een warme luchtblazer strijk jij de rimpels van schoenen weer plat! Een idioot beroep zou je toch denken.. Gelukkig is een middelbare school diploma ook genoeg om dit beroep uit te kunnen oefenen.

Op zoek naar een baan?

Ben jij op zoek naar een baan, maar heb je toch liever een wat ‘normalere’ baan? Bekijk dan snel ons uitgebreide aanbod op†www.zoekbijbaan.nl†of op†www.startersbanen.nl! Op deze websites vind je een uitgebreid aanbod aan vacatures in alle branches. Dagelijks helpen wij afgestudeerden aan een baan die nauw aansluit op het interessegebied.

Trefwoorden:

Banen Baan Bijbaan