4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Wat zijn de voordelen van online beleggen voor studenten?

Vrijdag 21 oktober 2016 - Gast

Wil je als student wat extra geld verdienen, zonder dat je hier heel veel voor hoef te doen? Het lijkt een droom voor veel studenten. Toch is het helemaal niet ondenkbaar, dat een dergelijke droom uit kan komen. Zeker niet als je bedenkt dat je met online beleggen veel geld kunt verdienen, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Op internet vind je verschillende aanbieders die het voor studenten mogelijk maken om online te beleggen via hun computer, smartphone of tablet. Daarbij vind je op internet handige tips en uitleg over hoe het beleggen in z’n werk gaat en met welke aspecten je rekening dient te houden.

Let op: beleggen in aandelen, fondsen en obligaties brengt bepaalde financiŽle risico’s met zich mee. Zorg ervoor dat je jezelf hiervan bewust bent, alvorens je met veel geld begint te beleggen.

Volg een tutorial voordat je met echt geld belegt

Om te voorkomen dat je veel geld verliest tijdens het beleggen, is het raadzaam om vooraf een of meerdere tutorials te volgen. Er zijn verschillende websites te vinden, waarop een handige uitleg gegeven wordt. Daarbij bestaan er applicaties waarmee je kunt beleggen met nep geld, zodat je niet direct een deel van je eigen vermogen in hoeft te leggen. Pas wanneer het beleggen met nep geld rendabel voor je wordt en je het beleggen steeds beter snapt, kun je overgaan tot het inleggen van echt geld.

Handig beleggingstips van professionals

Professionals hebben vaak een persoonlijke blog, waarop zij hun beleggingstips voor een bepaalde periode met hun volgers delen. Maak hier gebruik van en doe inspiratie op voor je eigen beleggingsportfolio. Vaak hebben professionals veel meer ervaring, waardoor de tips je kunnen helpen om je rendement te verhogen tijdens het beleggen.†