3.986 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Webcammen met je baas

Donderdag 8 november 2012 - Merely van der Drift

Het oude solliciteren is niet meer. Vroeger stuurde je een brief, tegenwoordig bel je of mail je even snel. Je mag vervolgens langskomen voor een spannend gesprek. Dit is al tijden hetzelfde, maar ook dit gaat veranderen. Videobellen en videochatten wordt steeds populairder en dit wordt ook steeds meer toegepast in het solliciteren. Even achter je laptop gaan zitten en je hebt die baan zo binnen.

Videosollicitatieplatform Cammio heeft een onderzoek gehouden onder 300 bezoekers van het Careerevent in Jaarbeurs Utrecht. Ze hebben onderzocht of deze bezoekers bereid zijn om te solliciteren via video. Maar 11 procent van de ondervraagden heeft weleens gesolliciteerd via de webcam. Het voordeel hiervan is dat je geen reistijd hebt. Je kunt lekker thuisblijven en voelt je op je gemak. Een nadeel voor sommigen is webcamvrees. Ook ontmoet je je toekomstige collega’s niet. Je ziet elkaar wel, maar het is toch anders dan wanneer je in het echt in het kantoor zit. Studenten en starters (beide 40%) solliciteren liever via de video, dan professionals (20 %).

82 procent van de ondervraagden heeft al ervaring met videochatten via bijvoorbeeld Skype of Facetime. 83 procent ziet het dan ook wel zitten om zich voor de webcam te presenteren in plaats van in het echt.

Bron: jongeren.blog.nl