3.939 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Wees realistisch, ga nu niet op zoek naar een droombaan

Dinsdag 25 februari 2014 - Sanne Hofman

Al eerder is gemeld dat de werkloosheid het afgelopen jaar is gestegen. Randstad heeft onderzocht wat hier de oorzaken van kunnen zijn. Uit het onderzoek kwam naar voor dat er vaak sprake is van een mismatch op de arbeidsmarkt. Hoe komt dit dan?

Veel mensen zijn op zoek naar werk, naar de perfecte baan. Alle werkzoekenden hebben verschillende wensen. Bedrijven zijn op zoek naar goede werknemers voor verschillende functies. Uit het onderzoek van Randstad blijkt dat deze wensen van werknemers en werkgevers vaak niet overeen komen. Dit zorgt dus voor een mismatch op de arbeidsmarkt.


Werknemers en werkgevers
Werkzoekenden zijn vaak op zoek naar banen in de administratie, in het onderwijs en op sociaal maatschappelijk gebied. Bedrijven zijn echter juist vaak op zoek naar kandidaten voor de technische baantjes.

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt bij Randstad, vertelt: “Wat ons opvalt is dat de vraag van onze klanten en de wens van de kandidaten nogal uiteen loopt. Er is volop werkgelegenheid in ICT en Techniek. Die beroepsgroepen staan echter niet in de top vijf van werkzoekenden.”


Conclusie
Volgens Randstad is er een oplossing voor dit probleem. Werkzoekenden moeten minder naar hun eigen wensen kijken en meer naar de kansen op de arbeidsmarkt. Zoek dus niet alleen maar naar jouw droombaan maar kijk verder. “Blijf realistisch. Als je op zoek bent naar werk, kijk dan waar de kansen liggen. Zoek een realistische baan op weg naar je droombaan.” aldus Marjolein ten Hoonte.


Bron: RTL nieuws