4.051 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Weinig Nederlanders hebben financiële buffer

Donderdag 21 november 2013 - Sharon Kardjo

Uit onderzoek van Wijzer in geldzaken is gebleken dat één op de drie Nederlanders geen geld aan de kant heeft gezet voor onvoorziene uitgaven. Hierbij kan gedacht worden aan het stukgaan van de vaatwasser of wasmachine.

Buffer
Ongeveer 27% heeft wel een financiële buffer, maar het saldo bedraagt minder dan 3.500 euro. Het Nibud adviseert verschillende buffers. Zo zouden alleenstaanden een buffer van minimaal 3.500 euro moeten hebben en gezinnen, met of zonder kinderen een buffer van ongeveer 4.000 a 5.000 euro.

12% van de mensen hebben een buffer tussen de 3.500 en 5.000 euro. Meer geld sparen is alleen maar meegenomen, maar slechts 21% heeft een buffer van meer dan 5.000 euro.

Een groot gedeelte, namelijk 87% van de consumenten zegt wel te sparen en de meeste doen dit door elke maand een vast bedrag aan de kant te zetten.

Uitgaven
Veel Nederlanders letten op hun uitgaven en betalen hun rekeningen ook op tijd. 25% van de Nederlanders kiest voor rood staan als het gaat om onvoorziene uitgaven. 50% staat weleens rood en 17% staat regelmatig rood.

Opvallend is dat veel Nederlanders goed voorbereid zijn op pensioen en minder inkomsten. 40% heeft genoeg geld om minimaal 6 maanden de tijd mee door te komen als de ‘belangrijkste’ inkomensbron stopt en 10% houdt het niet eens een maand vol.

Bron: NU.nl
 

Trefwoorden:

Onderzoek Geld Uitgaven