3.939 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Welke werkzaamheden kun je als loodgieter allemaal doen?

Dinsdag 28 november 2017 - Gast

Lijkt het je leuk om straks aan de slag te gaan als loodgieter? Het beroep van een loodgieter is zeer divers, waardoor geen werkdag hetzelfde zal zijn. Doorgaans worden de werkzaamheden die een loodgieter bij woningen en bedrijfspanden uitvoert opgedeeld in drie categorieŽn, namelijk: installaties, reparaties en onderhoudswerkzaamheden. Bij installaties kun je denken aan het leggen van nieuwe leidingen, het installeren van de cv-ketel, het aansluiten van sanitaire voorzieningen op een bestaande afvoer, enzovoorts. Door deze loodgieterselementen eens per twee jaar te laten onderhouden voorkomen woningbezitters dat er problemen als lekkages of storingen optreden. Mocht dit toch het geval zijn, dan kun je deze problemen als loodgieter proberen op te lossen.

Opleiding volgen tot een loodgieter
Voordat je als loodgieter aan de slag kunt gaan, dien je een opleiding te hebben gevolgd. Hoewel er op internet veel informatie te vinden is over de klussen die een loodgieter uitvoert, zijn deze lang niet altijd even eenvoudig. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van leidingen! Het is erg belangrijk dat de leidingen naadloos op elkaar aansluiten, om te voorkomen dat er speling ontstaat. Via deze speling zou het water uit de leidingen kunnen sijpelen, met alle gevolgen van dien.
Tip: voordat je aan je opleiding tot loodgieter begint kun je alvast wat voorkennis opbouwen door deze instructievideo’s op internet zelf te bekijken!
Een baan vinden als loodgieter
Wanneer je de opleiding tot loodgieter succesvol afgerond hebt, kun je op zoek gaan naar een leuke werkgever met een vacature voor een loodgieter. Het is hierbij verstandig om op internet naar vacatures te zoeken. Er zijn verschillende websites waarop deze vacatures verzameld staan. Dit vergroot de kans dat je ook daadwerkelijk een baan vindt! Naast de mogelijkheid om op internet naar een baan als loodgieter te zoeken, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf bedrijven aan te schrijven.††