4.994 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Werken tijdens de feestdagen, een goede optie om wat leuks bij te verdienen!

Woensdag 29 november 2017 - Yvo

Het is weer die tijd van het jaar. Sinterklaas beklimt op zijn schimmel de Nederlandse daken en de kerstman haalt zijn slee van stal om weer cadeaus rond te brengen. Kortom de feestdagen staan weer voor de deur! Een periode waar veel werkende Nederlanders de dagen thuis doorbrengen met de familie onder het genot van het kerstdiner of tijdens pakjesavond. Maar veel studenten gaan juist extra uren maken tijdens de feestdagen. Een mooie kans namelijk om een leuk zakcentje bij te verdienen.

73% van de studenten werkt namelijk gewoon door met hun bijbaan tijdens de feestdagen. Omdat veel fulltime werkenden vrij nemen tijdens kerst en sinterklaas in bijvoorbeeld de horeca komen er veel uren vrij voor studenten. Iets waar dus ook gretig van gebruik wordt gemaakt.
Redenen
Er zijn verschillende redenen voor het feit dat studenten tijdens de feestdagen lekker blijven doorwerken. Een daarvan is dat het uurloon door feestdagtoeslagen omhoog gaat tijdens de decembermaand. Dit is vaak om fulltime werknemers te stimuleren om tijdens de feestdagen te komen werken, maar dit heeft dus ook zijn invloed op studenten met een bijbaan. Ook zijn studenten meer vrij tijdens deze dagen en die willen ze daarom maar wat graag besteden aan het bijverdienen van wat centjes. Je ziet voornamelijk in de retail- en horecabranche er meer studenten werken dan fulltimers tijdens de feestdagen.
Ontkomen
Ook is het voor sommige jonge werknemers een goede reden om te ontkomen aan de jaarlijkse sleur van de feestdagen. Vaak moet er verplicht worden meegegeten met het kerstdiner bij opa en oma, kerstfilms kijken met je kleine nichtje of suprises maken tijdens pakjesavond. Dingen waar je natuurlijk niet altijd zin in hebt. En wanneer je kunt zeggen dat je moet werken, dan heb je natuurlijk een legitieme reden om aan deze ogenschijnlijke feestelijkheden te ontkomen.
Beschikbaarheid
Aan de beschikbaarheid zal het die periode zeker niet liggen. Aangezien veel oudere werknemers en fulltimers op hun kinderen moeten passen bijvoorbeeld en bij hun kinderen moeten zijn in die periode van feestdagen. En door de drukte bij de horeca en retail in deze dagen zijn er een hoop uren beschikbaar die dus vrij komen voor welwillende student werknemers, die vaak nog niet deze verplichtingen hebben tijdens de feestdagen en dus wel een kerstavondje kunnen missen.
Dus ben jij op zoek naar een reden om niet tijdens de kerstdagen bij de familie te hoeven zijn? Ga dan aan het werk om nog een leuk zakcentje bij te verdienen! En heb je nu nog geen bijbaan? Dan kun je altijd voor de leukste vacatures op www.zoekbijbaan.nl terecht.