4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Werkende jongeren tijdens feestdagen

Woensdag 20 november 2013 - Sharon Kardjo

Mirjam Sterk van aanpak jeugdwerkloosheid probeert samen met gemeenten, uitzendbureaus, UWV, vakbonden en werkgevers zoveel mogelijk jongeren aan het werk te krijgen tijdens de drukste periode van het jaar, namelijk rond de feestdagen.

Tijdens deze drukke periode is er voornamelijk in de horeca, supermarkten, webshops en distributiecentra behoefte aan meer mensen. ‘’Juist jongeren zijn in deze periode extra gemotiveerd om te werken. Bovendien kunnen zij de werkervaring goed gebruiken.’’, zegt Sterk.

Verschillende bedrijven zoals Albert Heijn, Hunkemöller, SNT klantencontactcentrum, NS Stations en Wehkamp hebben gezegd dat zij aan dit project willen mee werken. Het project ‘’Piekwerk’’ richt zich op jongeren die echt op zoek zijn naar een baan en scholieren. Aan dit project zit geen streefcijfer vast.

Eerdere projecten van Sterk zijn goed verlopen, zoals de samenwerking met Randstad om in vijf weken tijd 10.000 jongeren aan het werk te krijgen. Echter kwamen er 8.300 jongeren aan een baan, maar zal dit aantal nog verder toenemen.

Bron: AD.nl
 

Trefwoorden:

Banen Jongeren Werk Project