4.067 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Werkgever betaalt opleiding werknemer

Woensdag 24 februari 2016 - Gianna

Steeds meer werknemers zijn niet zeker over het werk dat ze kunnen verrichten over vijf jaar. Het is bijna ondenkbaar om onbeperkt aan de slag te gaan zonder verdere scholingen, we leven namelijk in een tijdperk die steeds veranderd. Werkgevers zijn daarom bereid om mee te betalen aan een opleiding of training van een werknemer.

Werknemers die werkzaam zijn in de zorg, ICT, financiŽle sector en de media zijn onzeker over hun toekomst. Uit een onderzoek van onderzoeksbureau NIDAP en opleidingsvergelijkingssite Springest blijkt dat maar 40 procent van de werkenden denkt nog inzetbaar te zijn over vijf jaar zonder een opleiding of training te volgen.

Wanneer een werknemer een opleiding en/of training wilt volgen is 70 procent van de werkgevers bereid om hier aan mee te betalen. De financiŽle sector, industriŽle sector en de overheid zijn het meest bereid om dit te doen.

Werknemers die in de handel, transport, horeca en bouw werkzaam zijn, verwachten over vijf jaar nog steeds inzetbaar te zijn zonder scholing.

Het leren via digitale middelen wordt steeds meer populair. Vooral een combinatie met klassikaal onderwijs valt erg in de smaak bij werknemers, zes op de tien werknemers heeft hier een voorkeur voor. Slechts tien procent van de werknemers zou uitsluitend digitaal onderwijs willen volgen.

Bron: customertalk.nl