4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Werkgevers eindelijk optimistischer over werkgelegenheid

Woensdag 12 maart 2014 - Sanne Hofman

Uit onderzoek van Manpower blijkt dat de werkgevers in Nederland in het tweede kwartaal van 2014 een stuk optimistischer naar de werkgelegenheid kijken dan voorheen. Werkgevers kijken met een positieve blik naar de aantrekkende economie en de verwachte werkgelegenheid. Dit is de afgelopen twee jaar niet meer gebeurd.

Manpower deed onderzoek naar de verwachtingen op de arbeidsmarkt onder 750 werkgevers. De cijfers werden gisteren bekend gemaakt.


Werkgelegenheidscijfer
Uit de cijfers van het onderzoek blijkt dat het cijfer voor de verwachte werkgelegenheid dit kwartaal is gestegen vergeleken met voorgaande kwartalen. In het eerste kwartaal van 2014 stond het werkgelegenheidscijfers nog op 0 procent. De verwachting was toen neutraal. Dit was echter al een stijging in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar.

Het werkgelegenheidscijfer is dit kwartaal, het tweede kwartaal van 2014, gestegen naar 1 procent. Een licht positieve ontwikkeling dus!

“In bijna alle sectoren zien we nu dat de verwachting groeit en dat is natuurlijk een goed teken. De groei is broos, maar na jaren van een krimpende banenmarkt is een voorzichtig positief sentiment erg welkom.” aldus Jilko Andringa van ManpowerGroup Nederland.


Werkgevers
Vooral de werkgevers in de zware industrie zijn erg positief over de verwachte werkgelegenheid. Werkgevers uit deze sector geven in dit tweede kwartaal van 2014 het werkgelegenheidscijfer 7 aan.

Ook de werkgevers in de zakelijke dienstverlening zijn positief en kijken met een optimistische blik naar de verwachte werkgelegenheid. Zij verwachten in het tweede kwartaal van 2014 meer mensen aan te nemen dan in het eerste kwartaal. “Dit komt doordat deze branche bij een aantrekkende economie snel meer uitzendkrachten aan zich bindt.” vertelt Jilko Andringa.


Bron: Spits