4.732 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Werkloosheid in 2014 het hoogst

Dinsdag 3 december 2013 - Sharon Kardjo

De werkloosheid in Nederland bereikt waarschijnlijk een hoogtepunt in 2014. Pas een jaar later zal dit terugvallen. Dit blijkt uit het rapport van ABN Amro over de Nederlandse economie voor de komende 2 jaar.

Met de economische groei gaat het nog niet heel goed en ABN Amro denkt dat de werkloosheid in Nederland dit jaar uit zal komen op 8,4%. Dit is als percentage van de gehele beroepsbevolking. Volgend jaar zal dit percentage met 0,8 stijgen, namelijk naar 9,2%.

‘’In 2015 zal het aantal terugvallen en het percentage wordt geschat op 8,9%. In de loop van 2016 kan het percentage onder die van dit jaar komen.’’, zegt econoom Nico Klene.

ABN Amro denkt dat als het besteedbaar inkomen volgend jaar gaat toenemen, de particuliere consumptie toch opnieuw zal dalen. ‘’Gezinshuishoudens zullen eerst hun financiŽle positie verder op orde willen brengen. Dat gaat ten koste van de bestedingen. Hoewel dat proces in 2015 nog niet geheel ten einde zal zijn, kan de consumptie dankzij een verdere verbetering van het beschikbaar inkomen dan weer wat groei laten zien’’, zegt de bank.

Bron: NU.nl