4.067 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Ziek maar niet ziekmelden

Vrijdag 12 april 2013 - Charlotte Portielje

Ziek, zwak en misselijk. De productiviteit van werknemers neemt steeds meer af. Het is een periode van stress en bij stress komen veel klachten kijken. Doordat veel werknemers bang zijn om hun baan kwijt te raken durven ze zich niet ziek te melden. Dit blijkt uit onderzoek van de Arbo Unie.

Er zijn steeds meer werklozen en met veel bedrijven gaat het alleen maar slechter. Deze tijd is bijna niemand zeker van een baan en proberen werknemers zich in alle bochten te wringen om hun baan te houden. Het gevolg van deze crisis is dat er minder mensen overblijven die meer werk moeten verrichten.

Doordat werknemers zo bang zijn ook werkloos te worden, durven ze zich niet ziek te melden wanneer dit wel nodig is. De ziekmeldingen dit jaar zijn met 4% gedaald. Wanneer mensen gaan werken terwijl ze ziek zijn, neemt de productiviteit af. Bijna 20% van de werknemers geeft toe dat ze niet voor 100% inzetbaar zijn door mentale klachten. Werknemers kunnen zich dus beter ziekmelden, wanneer dit nodig is. Dit zorgt ervoor dat ze uitgerust en volledig inzetbaar weer kunnen werken na een periode van ziek zijn.

Bron: AD

Trefwoorden:

Ontslag Ziek Ziekmelden