3.931 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Zo raak je je baan snel kwijt

Donderdag 21 februari 2013 - Charlotte Portielje

Al meerdere keren verschijnt in het nieuws dat werknemers hun baan verliezen door het posten van berichten of foto’s op social media. Een werknemer bij de KFC in Amerika was dit keer niet zo slim. Dit meisje liet zien hoe zij het eten zat te vervuilen.

Het meisje post een foto op Facebook van een bak aardappelpuree waar ze met haar tong in zit. Daarnaast zit er nog een extra foto bij van de bak aardappelpuree, waarop te zien is dat er iemand met z’n tong doorheen is gegaan.

Op de foto was veel commentaar. Vele mensen vroegen zich af of het meisje op de foto al was ontslagen. Het hoofdkantoor van KFC liet er geen gras over groeien. Ze hebben onmiddellijk actie ondernomen en een persbericht de wereld in gestuurd. Het contract van het meisje is meteen opgezegd. Daarnaast werd de fotograaf ook op staande voet ontslagen.

Ze is niet de eerste die het nieuws haalt met haar actie. Al eerder deze maand werd er een stewardess ontslagen door een foto op Twitter te zetten. Op deze foto was een cabine vol slapende passagiers te zien en de stewardess haar middelvinger. Ook deze vrouw werd direct ontslagen. Veel mensen hebben niet door wat voor gevolgen social media kunnen hebben. Hopelijk komt dit besef wel na deze berichten in het nieuws.

 

Bron: AD