4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Zoek je nog een baan?

Donderdag 8 november 2012 - Merely van der Drift

Weer een dag aan het werk. Weer een dag orders bevestigen, weer een dag de telefoon opnemen, weer een dag vakken vullen, het leven is zo zwaar. Na je diploma dacht je dat de bedrijfswereld aan je voeten lag, maar nu blijkt het allemaal niet zo te zijn. Je baalt elke dag meer van je werk en je bent er heilig van overtuigd dat je het ergste baantje van iedereen hebt. Fotografe Nancy Rica Schiff interesseerde zich in rare beroepen en heeft dit op een rijtje gezet in het boek 'Odd Jobs'. Denk nog maar eens goed na, want deze beroepen wil je écht niet uitoefenen.

1. Tampontester
Handig zo’n tampon als je ongesteld bent, maar het moet natuurlijk wel werken. De bedrijven kunnen het wel ontwikkelen, het moet ook getest worden. Elke dag testen er duizenden mensen de nieuwste tampons. Deze testers moeten wel 125 tampons per dag testen. Dat zal niet altijd even fijn zijn.

2. Treinduwer
In Japan wonen enorm veel mensen. Er is eigenlijk sprake van overbevolking. Deze mensen gaan echt niet allemaal met de auto, maar nemen lekker het openbaar vervoer. Dacht je dat je pech had als je in de spits in de trein moet staan, in Japan is het allemaal een stukje erger. Er zijn speciale treinduwers die zorgen dat er zoveel mogelijk mensen in de trein passen. Ze zullen in Japan in ieder geval geen last van claustrofobie hebben

3. Okselgeurtester
Net zoals een tampon, moet deo ook getest worden. Aangezien deo vooral is voor mensen die overmatig zweten, of last hebben van een ongenaam luchtje, moet het vooral op hun getest worden. Er bestaan echt speciale okselgeursnuffelaars. Deze snuffelen zo’n 60 keer per uur aan de onhygiënische oksels. Denk daar voortaan maar aan als je zomaar een deo kocht.

4. Menselijke automaat
Automaten van tegenwoordig, die lopen alleen maar vast. Niets is zo irritant, dan dat je trek hebt in een blikje frisdrank en die blijft hangen in een automaat. In Japan hebben ze daarom als publiciteitsstunt een mens in een automaat gestopt.

5. Kotsopruimer
Leuk die achtbanen in pretparken, maar de helft kan er niet tegen. Er wordt dus aardig wat af gekotst. Omdat het zo vaak gebeurt, is in Engeland een heuse kotsopruimer aangenomen. Deze man mag zo vaak in achtbanen als hij wil,maar zodra er gebraakt is moet hij gelijk gaan schoonmaken. Per dag is zijn dit één of twee hoopjes.

Daarnaast heb je nog banen, die naast raar, niet heel vervelend zijn.

1.Biertester
Heel de dag bier drinken, om het vervolgens uit te spugen. Zo kunnen ze nieuwe smaken ontwikkelen. Menig student die daar een moord voor doet.

2.Chipstester
Oké, achter een lopende band zitten heel de dag en verbrandde chips verwijderen is niet leuk, maar stiekem af en toe een chipje nemen lijkt mij niet heel vervelend.

3. Meubeltester
Een bank moet natuurlijk wel lekker zitten, een tafel moet de goede hoogte hebben en de stoelen moeten stevig zijn. Dit moet ook getest worden, dus zijn er mensen die heel de dag kijken of de meubelen wel lekker genoeg zitten en bruikbaar zijn. Ik kan slechtere banen bedenken.