4.056 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Zuipende studenten blijven een probleem

Woensdag 12 december 2012 - Merely van der Drift

Er zijn tientallen studentenfeesten per week, die goed worden bezocht. Toch loopt het niet altijd even goed af. Alcoholvergiftigingen of zelfs overlijden zijn gevolgen van te veel alcohol. De studenten van de Hasseltse scholen krijgen nu de kans om goed voorgelicht te worden over het gevaar van deze feesten.

Studenten staan bekend als echte Party People. Er zijn elke avond wel een of meerdere feestjes, die ze natuurlijk allemaal afstruinen. De nodige alcohol wordt naar binnen gegooid en soms ook andere dingen. De ene kan hier beter tegen dan de ander. Het is dan ook niet raar als er iemand in een hoekje ligt te kotsen, of de weg naar huis niet meer weet. Omdat het lijkt of er steeds meer alcohol naar binnen wordt getankt, willen de Hasseltse scholen dus voorlichting gaan geven.

De studenten mogen zelf kiezen of ze hierheen willen. Er worden verschillende gastcolleges gegeven door professionals. Ze hopen met deze voorlichtingen het zuipende grut een beetje wijsheid bij te kunnen brengen. De alcoholisten wonen tussen de ‘normale’ mensen in, die er veel last van hebben als ze besluiten om weer eens op stap te gaan. Er wordt vaak totaal geen rekening gehouden met de rest van de buurt. Prullenbakken en andere dingen worden gesloopt en er wordt  lawaai gemaakt. Ze zorgen er voor dat het onveilig wordt voor anderen, maar ook vooral voor zichzelf. Of er echt veel studenten naar de voorlichting komen, weten de scholen niet. Waarschijnlijk liggen ze op bed met een kater.

Bron: nieuwsblad.be