4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Zzp’ers hebben het zwaar

Dinsdag 14 mei 2013 - Charlotte Portielje

Zelfstandige zonder personeel, je hoeft met niemand rekening te houden, maar je bent wel als enige verantwoordelijk voor het bedrijf. Als een zzp’er ziek wordt, heeft dit grote gevolgen voor het bedrijf. Minder dan de helft van de zzp’ers heeft zich verzekerd voor arbeidsongeschiktheid.

De zzp’ers vinden het verzekeren te duur en onnodig. Ze beseffen niet dat er zeker een kans bestaat dat ze langdurig ziek worden. Gemiddeld kun je één keer in de acht jaar tijdelijk of langdurig niet werken als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Zolang zzp’ers niet verzekerd zijn voor arbeidsongeschiktheid, ontvangen ze geen cent wanneer ze niet kunnen werken.

In deze tijden hebben zzp’ers het extra zwaar. Een zelfstandige zonder personeel neemt veel risico’s. Het kan voorkomen dat je voor langere tijd geen werk hebt, en dus ook geen inkomen. Het is dus belangrijk dat je overal op voorbereid bent. Er zijn buiten het verzekeren nog meer opties voor zzp’ers om iets meer zekerheid te creëren. Zo kunnen ze ook aansluiten bij een broodfonds, een AOV-verzekering afsluiten, meeleven op inkomen van partner of zelf voldoende sparen.

Bron: Metronieuws