4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Festivals op feestdagen in de lente van 2015

Vrijdag 20 maart 2015 - Sven de Haas

Sinds 20 maart is het officieel weer lente. Krokusjes groeien in het wild en pasgeboren lammetjes mekkeren in de wei. Een seizoen waar de mens vrolijk van wordt.
Ben jij bang dat je door je 40-urige werkweek weinig meekrijgt van de lente? Dat valt waarschijnlijk reuze mee. Naast de weekenden heeft de lente een aantal feestdagen, waarop jij mogelijk vrij krijgt. En laat de lente nou net het begin zijn van het festivalseizoen!

Goede Vrijdag t/m Eerste Paasdag
Op vrijdag 3 april is het Goede Vrijdag.  Dit is de eerste dag van het 3-daagse festival Paaspop in Schijndel! Op dit festival staan grote namen Direct, Racoon en Kensington.

Koningsdag
Maandag  27 april vieren we de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Verspreid over heel het land worden honderden feesten gegeven. Voorbeelden van grote festivals zijn Kingsland in Amsterdam en Den Bosch(dance), Slam!FM Koningsdag in Alkmaar(dance) en Beat the Bridge in Arnhem(hardstyle).
Grote kans dat jij vrij krijgt om flink te feesten ter ere van de koning!     

Bevrijdingsdag(jubileumjaar)
Op 5 mei vieren we dat Nederland in 1945 werd bevrijd van de Duitse bezetting door onze Engelse, Amerikaanse en Canadese bondgenoten. Dit jaar is de bevrijding precies 70 jaar geleden, wat betekent dat 2015 een jubileumjaar is. Dat moet gevierd worden!
Dit kan op feesten als Dance4Liberation in Zwolle(house, Hardstyle) of Vrijland Festival in Amsterdam!(house, techno)

Hemelvaartsdag
14 mei is het Hemelvaartsdag. Ook op deze dag is er een flink aanbod aan festivals. Het feest Dancetour(dance) vindt vandaag plaats in Den Bosch!
Ook in Hellendoorn is het feest. Daar vindt het Dauwpop(PoP) plaats met artiesten als Anouk, Kensington en Typhoon!

Eerste Pinksterdag
De diversiteit aan festivals is erg groot tijdens Eerste Pinksterdag. Op deze dag, 24 mei, vinden er veel grote festivals plaats, verspreid over heel het land. De Dancetour vindt vandaag plaats in Breda. In Enschede vindt een groot festival genaamd Freshtival plaats. Hier wordt dance, hardstyle en techno gedraaid.

De boodschap is duidelijk. Krijg jij op een van deze dagen vrij? Grijp je kans en pak een van de vele festivals mee!