3.190 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Ga je op kamers wonen? Denk aan deze 3 dingen!

Maandag 22 mei 2017 - Lorenzo

Ben je van plan om binnenkort op kamers te gaan wonen? Dit betekent dat er een spannende tijd voor je aanbreekt! Niet alleen zal je nieuwe mensen leren kennen en is het te hopen dat het klikt met huisgenoten, ook betekent op kamers gaan dat je voortaan zelf voor de boodschappen, de was en je eten moet zorgen.

Gelukkig zijn er binnen veel studentenhuizen afspraken over de huishoudelijke taken. Zo hoef je niet iedere dag voor jezelf te koken, maar kun je gezellig samen met anderen eten. Om de verhuizing naar een studentenkamer soepel te laten verlopen hebben we in dit artikel drie tips voor je op een rijtje gezet.

Een verhuisbedrijf inschakelen voor de verhuizing

De verhuizing kun je laten uitvoeren door een studentenverhuisbedrijf. In vrijwel alle grote steden vind je soortgelijke bedrijven, die een veel lager tarief bieden dan grote verhuisbedrijven voor normale woningverhuizingen. Door een verhuisbedrijf in te schakelen heb je zelf geen omkijken meer naar het vervoeren van je inboedel en ben je er daarbij van verzekerd dat de verhuizing snel klaar is.

Een alternatief voor het inschakelen van het verhuisbedrijf is het huren van een busje. Er zijn verschillende bedrijven die deze mogelijkheid bieden. Met een busje kun je de inboedel zelf naar je studentenkamer verhuizen, mits je over het juiste rijbewijs beschikt.

Maak gebruik van een verhuislift

Bij de verhuizing naar je eerst studentenkamer kan het voorkomen dat je bepaalde meubelstukken naar de tweede of derde etage van het huis moet verslepen. Wanneer het huis geen lift heeft kan dit een hele opgave zijn. Een verhuislift huren kan in dit geval de oplossing zijn! Er zijn verschillende websites die deze mogelijkheid bieden, waarbij je zelf kunt bepalen welk type verhuislift je wilt huren. Vaak wordt de verhuislift bestuurd door de verhuurder van de verhuislift, zodat je dit zelf niet hoeft te doen.

Tot slot is het erg belangrijk om op de verzekeringen voor je inboedel en de woonruimte te letten. In veel gevallen zitten de kosten voor deze verzekeringen in de huurprijs van je kamer verwerkt.