4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Ga jij deze zomer werken in het buitenland? Zorg dat je verzekerd bent!

Dinsdag 26 mei 2015 - Sven de Haas

Het is geen zeldzaam verschijnsel dat jongeren en studenten in de zomervakantie voor een bepaalde tijd in het buitenland gaan werken. Ben jij dit ook van plan? Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Iets wat je absoluut niet mag vergeten is je verzekering voor medische kosten. Je huidige verzekering is namelijk niet altijd geldig in het buitenland. Bij het bepalen of je verzekering geldig is, zijn twee factoren van belang. Naar welk land ga je en hoe lang blijf je?

Ga jij naar een land dat onderdeel is van de Europese unie? Dan blijft jouw huidige verzekering drie maanden geldig. Wanneer je langer dan drie maanden blijft zal je in het desbetreffende land een verzekering moeten aanvragen. Een basiszorgverzekering is verplicht in Nederland, maar wanneer je langer dan drie maanden in het buitenland gaat werken mag je deze stopzetten. Je moet wel kunnen bewijzen dat je ook daadwerkelijk arbeid hebt verricht. Dezelfde regels gelden voor IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en zogeheten ‘verdragslanden’.

Is het land van jouw werkbestemming geen onderdeel van de Europese Unie en geen verdragsland? Dan zal je daar een zorgverzekering moeten aanvragen en je Nederlandse zorgverzekering moeten stopzetten.

Ben jij nog op zoek naar een werkplek in het buitenland? Bekijk dan het aanbod op onze website! Ben jij op zoek naar een internationale stage? Dan moet je hier zijn!

Bron: Independer.nl