4.969 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Glaasje champagne op je examenfeest?

Woensdag 24 juni 2009 - Nieuwsredactie

Na jaren ploeteren is het eindelijk zo ver: je bent geslaagd voor je middelbare schooldiploma! De wereld ligt aan je voeten. Dat ga je vieren met een glaasje champagne... toch? Nee helaas, dat mag niet meer. Den Haag wil deze feestvreugde bederven. De voorlichtster: “Wij vinden scholen geen plek om alcohol te verkopen.” Het LAKS vindt het besluit onverstandig. "Dit stimuleert andere vormen van gebruik."

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat de studenten zich helemaal te buiten gaan aan flessen champagne, maar ik vind dat dit dat de scholieren na al hun harde werk echt wel beloond mogen worden met een glas champagne, biertje of een wijntje op hun schoolfeest. Dit geldt vanzelfsprekend voor de scholieren die boven de 16 jaar zijn.

Vanaf 18 Juni is de campagne ‘Onderwijs Alcoholvrij’ van start gegaan. De gemeente Den Haag heeft als eerste in Nederland per direct haar scholen verboden alcohol te schenken. Het verbod lijkt juist groepen te treffen waar alcohol geen probleem is. Bovenbouwleeringen, ouders, docenten en oud-leerlingen die elkaar treffen op een reünie of receptie mogen dit niet meer doen onder het genot van een drankje.

 

Trefwoorden:

Scholieren Eindexamen