4.252 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Hoe houd ik mijn werk uitdagend?

Woensdag 5 april 2017 - Lorenzo

Werken. We doen het bijna allemaal. Vanaf ongeveer je 20ste tot je 67ste ben je aan het werk en strijk je maandelijks een bepaald salaris op. Of je nou fulltime of parttime werkt, het kiezen van een leuke job is uiterst belangrijk. Je moet immers dagelijks naar het werk en dan is het wel zo handig dat je iets doet wat je ťcht leuk vindt.

Helaas komt het toch geregeld voor dat men na een werkdag met een onbevredigd gevoel naar huis gaat. Dit kan komen omdat je bijvoorbeeld te weinig afwisseling hebt in je werkzaamheden, geen verantwoordelijkheden, het werk is weinig vernieuwend of je zit op een gegeven moment te lang op een bepaalde functie. Kortom, je dagelijkse taken beginnen routine te worden en dagen jou misschien niet meer uit. Vervelend, want werken zal je helaas voorlopig nog tot je 67e moeten doen en misschien wel langer.

Ben jij iemand die aan het einde van de dag met een onbevredigend gevoel naar huis gaat? Of vind jij je werk gewoon saai worden? Hieronder tref je een aantal tips die ervoor zorgen dat je werk uitdagend blijft, zonder dat je naar wat anders hoeft te zoeken!

Ga in gesprek met je leidinggevende

Breng je leidinggevende op de hoogte van jouw werksleur. Wees niet bang om hem of haar op de hoogte te brengen van jouw sleur, veel leidinggevenden waarderen dit juist. Vertel hem of haar wat je dwars zit en dat je wat meer uitdaging zou willen hebben in je werk. Leg bijvoorbeeld uit welke aspecten van het werk je erg leuk vindt, en waar je graag meer van zou willen doen. Er zijn niet altijd mogelijkheden om je werkzaamheden aan te passen, maar vaak wel. Het praten met je leidinggevende zorgt er wellicht voor dat hij of zij nieuwe, uitdagende taken voor jou heeft. Met een beetje mazzel gaat de uitbreiding van jouw takenpakket gepaard met een loonsverhoging.

Stel jezelf concrete doelen

Probeer ook jezelf concrete doelen te stellen. Wanneer je precies weet wat je moet doen, dan heb je vaak meer zin in een werkdag dan wanneer je gewoon naar je werk gaat en alles over je heen laat komen.

Daag jezelf uit

Met het stellen van concrete doelen kun je ook jezelf uitdagen. Probeer bijvoorbeeld een bepaald doel in een bepaalde tijd af te krijgen, daag jezelf uit! Probeer constant de kwaliteit van je werk omhoog te tillen of daag jezelf uit om meer gedaan te krijgen dan normaal. Je zult merken dat het uitdagen van jezelf en het halen van een bepaald doel je een goed gevoel over jezelf zal geven.

Versterk je banden met collega’s

Een goede werksfeer zorgt er vaak voor dat je met meer plezier naar je werk gaat. De werksfeer wordt voor een groot gedeelte bepaalde door de werknemers, je collega’s. Investeer daarom in de banden met je collega’s! Het werken in een leuk team kan je gemotiveerd houden, werk wordt immers leuker als je werkt met vrienden.

Onderneem iets binnen het bedrijf

Een werksleur wordt gecreŽerd doordat je constant dezelfde werkzaamheden uitvoert. Bekijk daarom eens of je iets binnen het bedrijf kan ondernemen wat niets met jouw dagelijkse takenpakket te maken heeft. Denk hierbij aan het organiseren van bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, bedrijfsfeest, een intern project etc. †

Zet je actief in om veranderingen te ondersteunen

Een gezonde onderneming is constant aan verandering onderhevig. Waarom? Vaak om de concurrentie bij te blijven of juist een stap voor te zijn. Probeer daarom, mits het bedrijf het toe laat, mee te denken aan de toekomst van het bedrijf. Probeer op creatieve ideeŽn te komen om bijvoorbeeld nog meer consumenten aan te spreken. Buiten dat je jezelf hier bezig mee kunt houden zal het binnen het bedrijf ook ontzettend gewaardeerd worden.

Stagebegeleiding

Ben je je dagelijkse routine zat? Wellicht is stagebegeleiding wel wat voor jou! Mits er ruimte is voor een stagiaire natuurlijk.. Maar wat is er nou leuker dan jouw kennis over te dragen op een ander? Het zorgt voor een afwisseling in je dagelijkse bezigheden en zal je veel voldoening geven. Het plaatsen van een vacature voor een stagiaire kan makkelijk op websites als bijvoorbeeld www.stagemotor.nl

Tips

Het toepassen van een van de bovenstaande tips garandeert geen succes, maar is zeker het proberen waard. Jij bepaalt immers zelf op je werk uitdagend is of niet! Heb jij nog een tip die wellicht zorgt voor een uitdagendere werksfeer? Laat het ons weten!

Trefwoorden:

Leidinggevende Tips Werk