4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Poll: “Als ik later groot ben, wil ik veel geld verdienen”

Vrijdag 2 maart 2012 - Ilona Zoomer

Sommige polls lijken een beetje onzinnig. Dan wordt er gevraagd wat je lievelingskleur is, of je liever voor- of achteruit rijdt in de bus of op welke dag je de planten water geeft. Waar is dat goed voor? vraag je je af. Toch zit er meestal wel een diepere betekenis achter.

De afgelopen maand werd er weer volop gestemd op de poll “Als ik mocht kiezen, zou ik … worden” op Zoekbijbaan.nl. De keuzemogelijkheden: advocaat, profvoetballer, artiest, brandweerman, piloot of architect. Je vraagt je misschien af: waar is dat goed voor?
Wij waren benieuwd naar wat een reden zou kunnen zijn om voor een bepaalde carrière te kiezen. Sommige beroepen lijken verdacht veel op cliché jongensdromen, anderen zijn ambitieus, avontuurlijk of juist heel maatschappelijk betrokken.
We kwamen tot de volgende conclusie: geld is de grootste drijfveer. De meeste stemmers (25 procent) gaan voor een carrière als artiest. De charme van the rich and famous, zonder 9-tot-5 mentaliteit. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk profvoetballer (22 procent) en architect (20 procent), ook banen met een flink salaris.
De droomcarrière van vroegere tijden, brandweerman, is massaal links blijven liggen en kreeg een schamele vier procent van de stemmen. Een carrière als advocaat (16 procent) en piloot (13 procent) blijken iets populairder.

De poll is ingevuld door 228 bezoekers.

Bron: Zoekbijbaan.nl