4.690 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Sterkste groei van aantal vacatures sinds jaren

Dinsdag 16 mei 2017 - Lorenzo

Goed nieuws voor de werkzoekenden onder ons. De Nederlandse arbeidsmarkt is in de eerste maanden van het jaar namelijk sterk verbeterd! Dit betekent meer vacatures en daarbij meer kans op werk!

Volgens het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS) steeg het aantal vacatures met 13.000. Dat is de sterkste stijging op kwartaalbasis in ruim tien jaar.

Verder groeide het aantal banen met 56.000, wat door het statistiekbureau als ''fors" werd bestempeld. Het aantal werklozen daalde met 23.000. Daarmee daalde het werkloosheidspercentage van 5,5 naar 5,2 procent.

De groei van het aantal banen deed zich volgens het CBS voor in alle bedrijfstakken. Bij de groei van banen wist alleen de financiŽle dienstverlening als sector niet te profiteren. De grootste banengroei deed zich voor in de uitzendbranche. Ook in de sectoren handel, vervoer en horeca trok de werkgelegenheid fors aan.

In het eerste kwartaal waren er gemiddeld 10,1 miljoen banen. Daarbij zijn alle voltijds- en deeltijdsbanen meegeteld van werknemers en zelfstandigen. Sinds het eerste kwartaal van 2014 toen het herstel inzette, zijn er in totaal 359.000 banen bijgekomen. Het aantal banen voor mensen in loondienst steeg tot ruim 8 miljoen, het hoogste niveau ooit.

Zoek jij nog een (bij)baan?

Zoek jij nog een (bij)baan? Profiteer van deze huidige situatie en zet nog even extra je schouders onder het solliciteren! Maak het jezelf makkelijk door te zoeken op online vacaturebanken als www.zoekbijbaan.nl en www.startersbanen.nl. Je vindt hier een uitgebreid aanbod aan vacatures in alle branches. Tevens kun je vacatures filteren op interessegebied en regio’s, wat het zoeken een stuk makkelijker maakt. Succes!

Bron: nu.nl & businessinsider.nl