898 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


Talent ligt voor het oprapen

Dinsdag 16 juni 2009 - Nieuwsredactie

De economische crisis heeft er voor gezorgd dat veel bedrijven het moeilijk hebben. Hierdoor zijn er veel mensen werkloos geraakt. Het aantal werkzoekenden stijgt dan ook snel. Ook voor de hogeropgeleide is het een moeilijke tijd. Als de hogeropgeleide niet aan een baan komen op hun eigen niveau, nemen ze een baan aan op lager niveau.

Voor bedrijven die nog wel op zoek zijn naar personeel is dit de kans op het meest talentvolle personeel. Het talent ligt bijna voor het oprapen. Als bedrijf moet je een strengere en betere selectieprocedure ontwikkelen. Laat de kandidaten verschillende sollicitatierondes doorlopen. Wees bijvoorbeeld ook niet bang om sollicitanten een opdracht te geven.
Gebruik ook meerdere kanalen voor het werven van personeel. Zet de vacature op verschillende vacaturebanken. En wat ook erg belangrijk is, besluit niet te snel. Neem de tijd voor het werven van talent en wees creatief!

Nog een paar tips voor echt talent werven tijdens de crisis:

  • Maak voordat u begint met de sollicitatieprocedure duidelijk op wat u zoekt in uw toekomstige medewerker. Wat voor eigenschappen en kwaliteiten moet de kandidaat bezitten om zo goed mogelijk aan de functie te voldoen.
  • Luister naar uw huidige personeel. Zij weten soms nog wel meer van een afdeling dan u dus ook aan welke punten hun nieuwe collega moet voldoen.
  • Nodig meerdere mensen uit voor de sollicitatieprocedure en geef de sollicitanten eventueel een assessment.
  • Zorg ervoor dat alle zaken zowel voor u, als voor de kandidaat duidelijk zijn. Hierbij is te denken aan zaken als salaris, vrije dagen maar ook inhoudelijke zaken als verantwoordelijkheden en taken.