4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Verdien geld door scripties na te nakijken

Maandag 12 juni 2017 - Lorenzo

Wat is er nou leuker dan geld te verdienen door het helpen van je (mede)studenten?

Als je goed bent in taal en je je bachelor hebt afgerond kun je scripties nakijken voor studenten. Het verdient tussen de 20 en 25 euro per uur.

Kan iedereen scripties nakijken?

Nee, dit is helaas niet een bijbaantje wat voor iedereen geschikt is. De eisen om scripties na te kijken voor een bedrijf als Scribbr zijn streng. Zo moet je een universitaire, bij voorkeur een taalgerelateerde, bachelor hebben afgerond. Daarnaast zijn scripties vaak lange teksten, dus je moet je ook goed lange tijd kunnen concentreren.

Bijbaan met toekomstperspectief

Als je scripties gaat nakijken geef je aan in welk vakgebied je interesses liggen. Je krijgt dan enkel scripties uit dat vakgebied wat enorm leuk, maar ook nog eens enorm leerzaam is.

Daarnaast leer je veel over het nakijken van taal op zich. Nadat je de taalquiz haalt kom je namelijk in de Scribbr-Academy waar je (gratis) de fijne kneepjes van het redigeervak leert. Als je eenmaal editor bent krijg je ook periodiek feedback hoe je je verder kunt verbeteren.

Door deze ervaring met redigeren wordt het een eitje om straks een full-time baan te vinden als redacteur.

De voordelen van scripties nakijken

Het nakijken van scripties is op freelancebasis. Hierdoor kun je zelf bepalen wanneer je wilt werken. Het Scribbr-team maakt het werk zo makkelijk mogelijk door facturen voor je te maken, je om de twee weken uit te betalen en je altijd te helpen met problemen die je ondervindt.

Daarnaast kun je het vanuit thuis doen. Of natuurlijk met je laptop in het zonnetje op het terras ;-)

Bijbaan die je voldoening geeft

Hogescholen zijn heel erg streng op taal en studenten worden hier nauwelijks in ondersteund. Zonder jouw hulp kunnen sommige studenten simpelweg niet afstuderen. Studenten sturen dan achteraf vaak ook nog een berichtje met hoe blij ze wel niet waren met je werk. Erg leuk!

Voor meer informatie over het nakijken van scripties kun je kijken op de website van Scribbr.