4.056 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Waarom een video-cv werkt

Dinsdag 18 april 2017 - Lorenzo

Solliciteren is ten opzichte van vroeger een stuk persoonlijker geworden. Men kijkt niet meer gek op wanneer er een pasfoto wordt gevraagd, terwijl dit vroeger echt not done was. Beeld wordt steeds meer gevraagd binnen het recruitment en jij kunt hier slim op inspelen! Hoe? Denk eens aan een video CV.

Zoals gezegd wordt beeldmateriaal steeds meer gevraagd binnen het recruitment. Waarom precies is moeilijk te zeggen. Waarschijnlijk heeft het te maken met de intrede van social media waardoor recruiters makkelijk bij een foto van je kunnen komen, bijvoorbeeld door Facebook of Instagram. Wanneer je een goede, zakelijke foto van jezelf mee stuurt hoeven recruiters je niet meer op te zoeken en wordt de kans kleiner dat ze andere, wellicht vreemde foto’s van je tegenkomen op het internet.

Anyways, daar beeldmateriaal dus steeds “hotter” wordt binnen het recruitment doet zich voor jou als sollicitant een kans voor om extra op te vallen. Waarom zou je namelijk urenlang bezig zijn met het schrijven van een CV en motivatiebrief, om vervolgens op de gevreesde stapel te komen? Onderscheid jezelf met een video CV!

Waarom?

Je presenteert jezelf

Een video CV geeft jou de kans om jezelf te presenteren voordat je überhaupt op gesprek bent geweest! Een recruiter leert je eigenlijk al kennen voordat hij je in levende lijven heeft gezien. Dit geeft je vaak een streep voor op andere sollicitanten die veelal solliciteren via geschreven tekst. Een geschreven tekst is minder persoonlijk en vaak kun je niet precies uitleggen wat je bedoelt.

Je onderscheid jezelf

Zoals gezegd werkt een video CV onderscheidend. De meeste sollicitanten leveren hun CV en motivatiebrief vaak aan in de vorm van een tekstdocument. Wanneer jij op kunt vallen door een CV aan te leveren in de vorm van een video zal je in ieder geval opvallen, je bent immers een van de weinigen.

Je bewijst jezelf

Ken je die eindeloze clichés? Ik ben enthousiast, communicatief sterk, fijn in de omgang… Je kunt jezelf omschrijven zoals je wilt, maar enig bewijs ontbreekt. In een video CV kun jij jezelf presenteren zoals je écht bent. Je kunt enthousiast overkomen en kunt laten zien dat jij communicatief sterk bent. In een video CV kun jij je unieke kwaliteiten uiten!

Een video CV wordt gewaardeerd

Een video CV laat tevens zien dat jij écht aandacht aan het solliciteren besteed. Je hebt immers de moeite genomen om zo’n video op te nemen en om er wellicht geld uit te geven. Iemand die met een video CV solliciteert heeft mijn inziens net even meer moeite gedaan dan iemand die zijn zelfde brief naar 100 verschillende werkgevers stuurt.

Hoe zo’n video CV er dan uit ziet? Hier kun je een voorbeeld bekijken. Ziet er tof uit toch?

Een video CV werkt ook ideaal voor mensen die moeite hebben met het schrijven van een motivatiebrief! Het schrijven van zo’n brief kan erg lastig zijn. Het maken van een video CV met behulp van een professional kan in dat geval een mooie uitkomst zijn. Mocht je tips willen hebben voor het schrijven van een motivatiebrief, lees dan onze laatste blog eens door!

Tip

Laat zo’n video CV maken! Wanneer je zelf zo’n video probeert te maken is dit vaak net te amateuristisch. Je beschikt immers niet over de juiste apparatuur en kent waarschijnlijk ook de do’s en dont’s voor zo’n video niet. Bedrijven die deze video CV’s maken werken vaak met apparatuur van hoge kwaliteit. Tevens hebben zij verstand van wat er in zo’n video moet en wat niet. Het kost wat, maar dan heb je er ook zeker wat voor terug!

Op zoek naar een (bij)baan?

Ben jij op zoek naar een (bij)baan? Bekijk ons uitgebreide aanbod op www.zoekbijbaan.nl of op www.startersbanen.nl eens! Op deze websites vind je een uitgebreid aanbod aan vacatures in alle branches. Dagelijks helpen wij mensen aan een baan die nauw aansluit op het interessegebied.