4.962 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Wat is een geschikte baan voor naast de studie?

Maandag 22 mei 2017 - Lorenzo

Als student zal je het niet heel breed hebben! Dit geldt in het bijzonder voor studenten die onder het nieuwe leenstelsel vallen en daardoor geen studiefinanciering meer krijgen. Om alle kosten te kunnen betalen besluiten veel studenten een bijbaantje te zoeken voor naast hun studie. In veel grote steden is de vraag naar studenten ontzettend groot in verschillende branches.

Toch blijkt het voor veel studenten behoorlijk lastig te zijn om een geschikte baan te vinden! Welke baan sluit aan op flexibele collegetijden? Welke bijbaan kost niet te veel tijd naast de activiteiten van je studie? Enzovoorts. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van bijbanen voor studenten.

Een bijbaantje in de horeca of supermarkt

De meest populaire bijbaan voor studenten is een bijbaan in de supermarkt of binnen de horeca. Zeker in de horeca zijn veel bedrijven op zoek naar studenten die in de avonduren kunnen werken. Voor een student is het geen probleem om in de avonduren of zelfs de nacht te werken, terwijl wat oudere werknemers op dat moment liever thuis bij hun gezin zitten. Reden genoeg om hier eens naar te kijken als je op zoek bent naar een bijbaantje voor studenten.

Een alternatief voor het werk in de horeca is het werk in de supermarkt. Ook supermarkten zijn altijd op zoek naar jonge hulpkrachten die de oudere werknemers kunnen vervangen. Jongeren zijn vaak flexibeler en daarbij een stuk goedkoper voor supermarkten. Houd er wel rekening mee dat deze bijbaan vooral geschikt is voor studenten die net met hun studie begonnen zijn.

Bijbaan die aansluit bij je studie

Nog leuker is het om een bijbaan te kiezen die aansluit bij je studie! Word bijvoorbeeld een webbouwer in Amsterdam als je iets met informatica of het vormgeven van websites en logo’s doet. Of wat denken van een baan op een bijlesinstituut als je van plan bent om na je studie het onderwijs in te gaan? Niet alleen verdienen dergelijke bijbaantjes vaak erg goed, ook kun je relevante werkervaring op doen voor je cv. Hier heb je op een later moment profijt van, als je bijvoorbeeld na je studie op zoek gaat naar een vaste baan!