Bedrijven nieuws

Maak als werkgever een goede indruk
Niet alleen de sollicitant wordt kritische bekeken tijdens de sollicitatie- en inwerkprocedure. U als werkgever ligt ook onder een vergrootglas. Het is dus belangrijk dat u een goede eerste indruk achterlaat en deze ook vasthoudt. U wordt namelijk kritische bekeken! Lees verder.

Zo voorkomt u een mis-match!
Het zal vaak genoeg voorkomen. U plaatst een vacature voor een bepaalde functie binnen uw bedrijf en er stromen reacties binnen. Het vinden van de goede match tussen al deze sollicitanten kan nog erg lastig zijn. Wij geven u wat tips om een mis-match te voorkomen. Lees verder.

Persoonlijk kerstcadeau wordt meest gewaardeerd
De kerstperiode is weer aangebroken en het is het perfecte moment om je personeel te bedanken voor hun inzet. Sommige bedrijven geven elk jaar hetzelfde standaard kerstpakket en andere bedrijven doen erg hun best om elk jaar iets origineels te bedenken. Het blijkt dat werknemers persoonlijke kerstcadeaus het meest waarderen. Lees verder.

Aantrekkelijke vacaturetekst verhoogt kans op goede kandidaten
Een goede vacaturetekst schrijven is niet gemakkelijk. Het gaat vooral om een aantrekkelijke opmaak, logische opbouw en veel creativiteit. Dit bepaalt immers welke sollicitanten je aantrekt. Lees verder.

Zo voorkomt u discriminatie in uw vacaturetekst
Steeds vaker verschijnen er berichten in de media over sollicitanten die gediscrimineerd worden tijdens het sollicitatieproces. Het gaat hierbij vaak over discriminatie met betrekking tot afkomst maar ook met betrekking tot leeftijd, geaardheid, etc. Discriminatie kan tijdens de gehele sollicitatie- en werkprocedure voorkomen. Met deze tips voorkomt u discriminatie bij het startpunt: de vacature. Lees verder.

Zombies op de werkvloer zijn echt gevaarlijk!
Zombies op de werkvloer zijn werknemers die vaak lui, passief en negatief zijn. Het komt vaak voor dat andere, hardwerkende, werknemers besmet worden met de ‘zombieziekte’ door de kantoorzombies. Dit is iets wat u als werkgever moet voorkomen. Herken de verschillende soorten zombies en bescherm uzelf en het bedrijf ertegen! Zombies op de werkvloer zijn daadwerkelijk gevaarlijk en kunnen u erg veel geld kosten. Lees verder.

Tips voor werkgevers bij een sollicitatiegesprek
Wanneer u via Zoekbijbaan.nl in contact bent gekomen met een kandidaat die u geschikt lijkt voor uw functie, komt het aan op een sollicitatiegesprek. Er zijn artikels vol tips voor sollicitanten te vinden, maar wat kunt u als werkgever doen om zoveel mogelijk uit het gesprek te halen? Hier volgen een aantal tips voor het voeren van een sollicitatiegesprek. Lees verder.

Wat te doen wanneer uw werknemer niet functioneert
Een goede vacaturetekst schrijven is niet gemakkelijk. Het gaat vooral om een aantrekkelijke opmaak, logische opbouw en veel creativiteit. Dit bepaalt immers welke sollicitanten u aantrekt. Lees verder.

Minimumloon 2017
Een student inzetten binnen uw bedrijf is geen gekke gedachte. Het zijn namelijk flexibele en voordelige krachten. Hoe voordelig precies? Hiervoor kunt u het minimumloonjeugdloon hanteren. Dit is een lagere schaal van het minimumloon op basis van leeftijd. Krachten jonger dan 23 jaar vallen onder het minimumjeugdloon. Het brutoloon van studenten tot 23 valt hiermee lager dan die van reguliere uitzendkrachten.Lees verder.

Tips voor het organiseren van een vergadering
Soms is het nodig om een vergadering te organisren. Maar hoe organiseert u een vergadering die nuttig is voor uzelf en uw werknemers? Deze tips over het voorbereiden van een vergadering helpen u het gewenste verhaderdoel te bereiken.Lees verder.

Wat kan u doen tegen pesten op de werkvloer?
Volgens onderzoek van CNV en de Universiteit Twente wordt ruim 17 procent van de Nederlandse werknmers gepest, zo’n 250.000 tot 350.000 mensen. Het kan voorkomen dat er gepest wordt binnen uw bedrijf. Het is belangrijk om dit als werkgever niet te negeren. Deze tips kunnen u helpen om het pesten binnen uw bedrijf aan te pakken.Lees verder.

Veranderingen arbeidsrecht per 2015

Met ingang van 2015 zijn er een aantal grote veranderingen doorgevoerd in het Nederlandse arbeidsrecht. In dit artikel vindt u de grootste wijzigingen en welke impact deze hebben op het arbeidscontract.Lees verder.