4.976 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Handleiding


Het echte werk!
 
Je bent nu dus aangenomen en het echte werk gaat voor jou beginnen. Je hebt best kans dat het bedrijf dat jou heeft aangenomen al een heel draaiboek voor je klaar heeft liggen met jouw toekomstige werkzaamheden. In het draaiboek staan al jouw werkzaamheden opgenomen, hoe je ze moet uitvoeren en wie je waarvoor kan benaderen. Ook staat hierin waar je sommige zaken kan vinden (bv. op de computer of in een archiefkast). In enkele gevallen staat er ook een tijd bij wanneer je iets moet uitvoeren (bv. Post voor half 6 naar bus, afval naar buiten op bepaalde dagen etc.).
 
Als ze geen draaiboek hebben zul je wellicht ingewerkt moeten worden. Vaak gebeurt dit door iemand van de afdeling waarop je terecht komt. Door het inwerken kan je sneller zelfstandig aan de slag. Als je zelf eerst nog het wiel moet uitvinden ben je een stuk langer bezig met zoeken naar de juiste zaken. De kans is groot dat het bedrijf een aantal dagen uit trekt om je te laten wennen aan diverse filesystemen en computerprogramma’s.
 
 
Beoordelings- of functioneringsgesprekken
 
Een beoordelingsgesprek heb je met je bedrijfsmentor en is meestal redelijk formeel.
Bij dit beoordelingsgesprek wordt er gekeken naar hoe jij hebt gefunctioneerd in de afgelopen tijd. Het is een moment waarop zowel jij als jouw bedrijfsmentor vragen stelt. Wat had er beter kunnen gaan, hoe vind je de bezigheden van het bedrijf, waren de werkzaamheden zoals je had gedacht, of was het waar je op had gehoopt? Ook worden er eventuele verbeterpunten of oplossingen aangedragen. Misschien had je bepaalde zaken anders aan moeten pakken. Het is zowel voor jou als voor je bedrijfsmentor goed, omdat jij weet wat je verbeterpunten zijn en de bedrijfsmentor weet wat er bij jou speelt en of alles nog goed gaat.
<< GrammaticaSollicitatie gesprek >> Handleiding - Copyright Zoekbijbaan.nl 2019 - Naar boven