4.031 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Bijbaan Helpende - zorg niveau 2 - psychiatrie, dementie en Korsakov in Amsterdam

4 december 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct

Bijbaan gegevens

Locatie(s): Amsterdam
Soort werk: Zorg / Thuiszorg / Kinderopvang
Branche: Gezondheidszorg | Medisch
Dienstverband: Tijdelijk werk
Bruto uurloon: €10,00 tot €12,00 per uur
Land: Nederland

Omschrijving bijbaan

Leuke en leerzame bijbaan
Doe jij een studie in de zorg? Wil je een goedbetaalde flexibele bijbaan? En wil je tegelijk waardevolle studiegerichte praktijkervaring opdoen waarmee je jouw cv verrijkt? Lees dan verder.

Wij zijn Aethon. Wij verbinden ambitieuze talenten aan de leukste studiegerichte bijbanen bij zorginstellingen. Ook bij Amsta; één van de grootste zorgverleners van Amsterdam. Voor je start haal je via ons een waardevol certificaat waarmee je hulp mag bieden bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Hierdoor verdien je direct een goed salaris in een leuke en leerzame bijbaan die je uitstekend kunt afstemmen op je studiedruk, stage of vakantie. Zo brengen we je jouw carrière in de zorg in versnelling.

Waar ga je werken?
Nadat je het certificaat ADL-vaardigheden & Transfers hebt gehaald ga je aan de slag bij locaties van Amsta. Bijvoorbeeld bij De Poort op loopafstand van de Jordaan. Of  bij het Dr. Sarphatihuis, een verpleeghuis met een echt Amsterdams karakter, gevestigd vlakbij Artis.

Maar ook de bewoners van De Beusemaecker, het kleinschalige Vrolikhuizen en van de volledig nieuwe locatie Ritzema Bos ontvangen je met open armen. Daarnaast is het prettig dat al deze Amsta locaties uitstekend bereikbaar zijn met fiets, scooter, auto of openbaar vervoer.

Afwisselende omgeving
Doordat je op meerdere locaties werkzaam bent doe je versnelt een rijke variatie aan ervaringen op. Ervaringen waar je veel aan hebt. Zowel tijdens je studie als erna.

Om je een gevoel te geven: De ene locatie biedt een huiselijke woon- en leefomgeving voor o.a. jonge mensen met dementie. Fijn kleinschalig en met veel aandacht voor beweging en creatieve activiteiten. De andere locatie is een woonvoorziening voor meer dan 200 oudere inwoners van Amsterdam waarin alle zorgvragen in één gebouw zijn ondergebracht. Hier kom je bewoners tegen uit alle lagen van de bevolking, ongeacht geaardheid, cultuur of levensbeschouwing. De bewoners hebben dementie, Korsakov, psychiatrische problematiek of veel medische, sociale of somatische zorg nodig.

Zo heeft elke locatie zijn eigen charmes en kom je in aanraking met diverse psychiatrische ziektebeelden. Daarbij verleen je zowel ADL- als sociale zorg aan de bewoners. Een afwisselende en leerzame omgeving.

Je team
Jij gaat aan de slag in een enthousiast team dat werkt volgens de kernwaarden van Amsta: Persoonlijk, Professioneel, Praktisch en Liefdevol. Als je begint staat onze Aethon Praktijkcoach voor je klaar om je warm welkom te heten en je op de werkvloer zorgvuldig in te werken. Wel zo fijn.

Je cliënten
Je cliënten zijn de vaste bewoners van de locaties. Ze zijn blij met je komst, want met jouw hulp en aanwezigheid maak je hun dag net even wat prettiger, wat mooier. Gelijktijdig, terwijl jij voor hen het verschil maakt, doe jij zeer waardevolle praktijkervaring op. Win-win.

Wat ga je doen?
De behandeling en begeleiding is veelal gericht op lichamelijk herstel en op het verminderen of stabiliseren van cognitieve en psychische stoornissen. Daarnaast wordt er gewerkt aan herstel van onafhankelijkheid en zelfstandigheid en het optimaliseren van het welbevinden.

Je begeleidt jouw cliënten, zorgt voor ritme en structuur en verricht ADL-handelingen waaronder het aan- en uitkleden, het aantrekken van steunkousen, wassen en mondverzorging. Je kookt en helpt bij eten en drinken. Ook meet je polsslag en tensie. Daarnaast zorg je voor beweging en begeleid je creatieve dagbestedingsactiviteiten. Tijdens je werkzaamheden maak je gebruik van actieve en passieve tilliften.


Vereisten

 • Je bent enthousiast en krijgt energie van mensen helpen.
 • Je maakt makkelijk een praatje, bent flexibel en leert graag.
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je staat stevig in je schoenen, geeft grenzen aan maar bent ook geduldig.
 • Daarnaast kun je goed overzicht bewaren.

Jouw opleiding en beschikbaarheid

 • Op dit moment volg je een van de volgende opleidingen: Social Work, SPH, sychologie, HBO-V of Verpleegkunde. Doe je een MBO-V opleiding dan kun je in deze leuke en leerzame functie aan de slag vanaf studiejaar 2. Studeer je op HBO-V of WO-niveau dan kun je in je eerste studiejaar al aan de slag.
 • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar en werkt daarvan tenminste 8 uur. Meer kan altijd. De werktijden liggen tussen 7 en 23 uur, in diensten van 4 tot 8 uur.

10 redenen waarom je zou moeten solliciteren

 • Je verdient goed: tussen de €10 en €12 per uur.
 • Je krijgt 8% vakantiegeld, reiskostenvergoeding en een onregelmatigheidstoeslag volgens de CAO voor de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg.
 • Je krijgt een opleiding en het waardevolle certificaat ADL-handelingen & Transfers. Hiermee ben je bevoegd om deze handelingen in de praktijk uit te voeren.
 • Jij groeit door praktijkervaring met patiëntencontacten.
 • Je groeit door praktijkervaring in de verzorgende handelingen.
 • Je verrijkt je cv met relevante werkervaring; je vindt sneller een goede baan na je studie.
 • Je bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang je werkt, ook tijdens tentamen- of stageperiodes.
 • Je bouwt aan een relevant netwerk in de zorg.
 • Je betekent echt iets voor kwetsbare mensen.
 • Je levert een maatschappelijke bijdrage door het terugdringen van het tekort in de zorg.

Het sollicitatieproces

 • Na je sollicitatie, nemen wij telefonisch contact met je op voor een eerste kennismaking.
 • Vervolgens nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek.
 • Als we het allebei zien zitten, start je certificeringsopleiding.
 • Je behaalt je certificering en bent nu bevoegd om ADL-handelingen op niveau 2 te verrichten.
 • Vervolgens ga je in de praktijk aan de slag bij Amsta of één van de andere zorginstellingen in Amsterdam en omgeving als dat beter past bij jouw voorkeuren.
 • Bij de start wordt je op de werkvloer begeleid en zorgvuldig ingewerkt door onze Praktijkcoach.
 • Eenmaal aan het werk geef je jouw beschikbaarheid snel en eenvoudig aan ons door via onze MyAethon app. In deze handige app vind je o.a. ook je openstaande diensten en je gewerkte uren overzichtelijk op een rij. Wel zo makkelijk.
 • Verder heb je binnen Aethon altijd één vast contactpersoon, onze Talentmanager. Hij of zij begeleidt je en beantwoordt je vragen.
Interesse?
Heb je interesse in deze goedbetaalde flexibele bijbaan waarmee je waardevolle studiegerichte praktijkervaring opdoet? Ontstijg jezelf. Begin nu. Solliciteer.


Minimaal opleidingsniveau: MBO
Studierichting(en): Gezondheidszorg | Sport & Beweging
Minimum leeftijd: 18 jaar
Minimum aantal dagen per week: 2 dagen
Beschikbaarheid: Door de week ('s avonds / 's nachts)
Door de week (overdag)
Weekend ('s avonds / 's nachts)
Weekend (overdag)
Verplichte dag: Nee
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct

Bedrijfsprofiel

Aethon verbindt ambitieuze studenten en young professionals aan de leukste (bij) banen in de zorg. Aethon hecht veel waarde aan ontwikkeling. Iedere medewerker volgt trainingen en na jouw afstuderen wordt er gekeken naar de eventuele doorgroeimogelijkheden. Het is dus meer dan een bijbaan alleen: een echte kickstart van jouw carrière en opstap voor de toekomst!

Bedrijfsnaam: Aethon


Bedrijfsnaam:

Aethon


Op zoek naar personeel?

Plaats vrijblijvend uw vacature


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Zoekbijbaan en stem je in met ons privacybeleid.