4.893 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Bijbaan Begeleider gehandicaptenzorg - bij Nieuw Amstelrade in Amsterdam

14 juni 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct

Bijbaan gegevens

Locatie(s): Amsterdam
Soort werk: Zorg / Thuiszorg / Kinderopvang
Branche: Gezondheidszorg | Medisch
Dienstverband: Tijdelijk werk
Bruto uurloon: €10,25€12,00 per uur
Land: Nederland

Omschrijving bijbaan

Leuke en leerzame bijbaan
Doe jij een studie in een zorgrichting? Wil je een goedbetaalde flexibele bijbaan? En wil je tegelijk waardevolle studiegerichte praktijkervaring opdoen waarmee je jouw cv verrijkt? Dan is deze bijbaan als Student Begeleider Gehandicaptenzorg iets voor jou.

Wij zijn Aethon. Wij verbinden ambitieuze talenten aan de leukste studiegerichte bijbanen bij zorginstellingen. Ook bij Nieuw Amstelrade; een zorgorganisatie die zorg biedt aan gehandicapten met een lichamelijke beperking of met niet-aangeboren hersenletsel in Amsterdam en Diemen.

Voor je start haal je via ons een waardevol certificaat. Daarmee mag je hulp bieden bij algemene dagelijkse verrichtingen (ADL) op niveau 2. Je verdient direct een goed salaris in een leuke en leerzame bijbaan die je prima kunt afstemmen op je studiedruk, stage of op je vakantie. Zo brengen we jouw carrière in de zorg in versnelling.

Waar ga je werken?
Nadat je het certificaat ADL-vaardigheden & Transfers hebt gehaald, ga je als Student Begeleider Gehandicaptenzorg aan de slag bij locaties van Nieuw Amstelrade. Bijvoorbeeld bij De Meijboom op de punt van IJburg en met uitzicht op het IJmeer. Of bij woongebouw Berkenstede in Diemen, waar de bewoners zelfstandig, maar met zorg dichtbij, wonen in 18 rolstoelwoningen. Of bij locatie Park de Meer op het voormalig Ajax-terrein ‘De Meer’ in Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer.  

Maar ook de bewoners van de Albatros, de Zoelenkerkstraat, Daguerre en van De Veste ontvangen je met open armen. En goed om te weten: alle locaties van Nieuw Amstelrade zijn bereikbaar met de fiets, scooter, auto of met het openbaar vervoer. Wel zo prettig.

Afwisselende omgeving
Doordat je op meerdere locaties werkzaam bent, doe je versneld een enorme rijke variatie aan ervaringen op. Ervaringen waar je veel aan hebt. Zowel tijdens je studie als erna.

Om je een gevoel te geven: op de ene locatie wonen cliënten met een lage zorgvraag en met veel behoefte aan zelfstandigheid. Het gaat dan om bewoners met bijvoorbeeld een dwarslaesie na een auto-ongeluk of met MS, die je alleen hulp biedt als zij hier zelf om vragen. Op een andere locatie wonen cliënten met een zware lichamelijke beperking en/of met ernstig hersenletsel. Deze bewoners hebben intensieve zorg en begeleiding nodig in hun dagelijks leven. Werken met deze cliënten kan soms (fysiek) best pittig zijn, omdat ze ook geholpen moeten worden bij het in en uit bed komen. Maar gelukkig heeft Nieuw Amstelrade hier moderne tilliften voor. Sowieso werk je bij Nieuw Amstelrade met de modernste hulpmiddelen. Bijvoorbeeld met een Ipad voor informatie over de zorgprofielen van de cliënten en voor de registratie van zorghandelingen.

Zo heeft elke locatie zijn charme en kom je in aanraking met heel diverse facetten van de lichamelijke gehandicaptenzorg. En met cliënten van verschillende leeftijden. Daarbij verleen je zowel ADL-zorg als sociale zorg aan de bewoners. Een leerzame combinatie.

Wat ga je doen?
Jij gaat aan de slag in een betrokken en professioneel team. Het woord ‘Open’ staat bij Nieuw Amstelrade in alles centraal. Een open werkhouding als teamleden onder elkaar, maar ook een open houding richting je cliënten; de vaste bewoners van de locaties.

De zorg die je verleent is erop gericht cliënten daar waar nodig te ondersteunen, maar je helpt bewoners ook om binnen de mogelijkheden zelfstandig het maximale uit het leven te halen.

Je ondersteunt de bewoners met ADL-handelingen. Dus je helpt cliënten bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden en bij het wassen. Je begeleidt bewoners bij het eten en drinken en af en strijk je voor je cliënten. Je werkt met actieve en passieve tilliften.

Heel diverse taken dus, waarin je op verschillende manieren veel voor de cliënten van Nieuw Amstelrade kunt betekenen.


Vereisten

 • Je bent enthousiast en krijgt energie van mensen helpen
 • Je maakt makkelijk een praatje, bent flexibel en je leert graag
 • Je kunt goed zelfstandig werken
 • Je durft vragen te stellen aan collega’s, maar ook aan cliënten
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je staat stevig in je schoenen, je bent geduldig maar geeft ook duidelijk grenzen aan
 • Je kunt omgaan met leeftijdsgenoten die (hersen)letsel hebben
 • Daarnaast kun je goed het overzicht in je werk bewaren
Jouw opleiding en beschikbaarheid
 • Op dit moment volg je een zorgopleiding. Bijvoorbeeld: Fysiotherapie, Geneeskunde, HBO-V, MWD, Oefentherapie, Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen, Psychologie, Social Work of SPH. Doe je een opleiding MBO-V of Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen? Dan kun je in deze leuke en leerzame functie aan de slag vanaf studiejaar 2. Als je op HBO- of WO-niveau studeert, kun je al vanaf je eerste studiejaar met deze bijbaan goed bijverdienen
 • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar en je werkt daarvan tenminste 8 uur. Meer kan altijd. De werktijden liggen tussen 7:00 en 23:00 uur, in diensten van 4 tot 8 uur
10 redenen waarom je zou moeten solliciteren
 • Je verdient goed: tussen de €10,25 en €12 per uur
 • Je krijgt 8% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een onregelmatigheidstoeslag volgens de CAO Gehandicaptenzorg
 • Je krijgt een opleiding en het waardevolle certificaat ADL-vaardigheden & Transfers. Hiermee ben je bevoegd om deze handelingen in de praktijk uit te voeren
 • Je doet waardevolle praktijkervaring op in de omgang met lichamelijk gehandicapten en met cliënten met niet-aangeboren hersenletsel
 • Je groeit door praktijkervaring in verzorgende handelingen
 • Je verrijkt je cv met relevante werkervaring; je vindt sneller een goede baan na je studie
 • Je bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang je werkt, ook tijdens tentamen- of stageperiodes
 • Je bouwt aan een relevant netwerk in de zorg
 • Je betekent echt iets voor kwetsbare mensen
 • Je levert een maatschappelijke bijdrage door het terugdringen van het tekort in de zorg

Interesse?
Heb je interesse in deze goedbetaalde bijbaan als Student Begeleider Gehandicaptenzorg waarin je waardevolle studiegerichte praktijkervaring opdoet? Ontstijg jezelf. Begin nu. Solliciteer.

Na je sollicitatie, nemen we contact met je op voor een eerste kennismaking. Voor je het weet ga je aan de slag bij zorgorganisatie Nieuw Amstelrade of bij een andere zorginstelling in de omgeving van Amsterdam die ook goed aansluit bij jouw wensen.
Minimaal opleidingsniveau: MBO
Studierichting(en): Gezondheidszorg | Sport & Beweging
Minimum leeftijd: 18 jaar
Minimum aantal dagen per week: 2 dagen
Beschikbaarheid: Door de week ('s avonds / 's nachts)
Door de week (overdag)
Weekend ('s avonds / 's nachts)
Weekend (overdag)
Verplichte dag: Nee
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct

Bedrijfsprofiel

Aethon verbindt ambitieuze studenten en young professionals aan de leukste (bij) banen in de zorg. Aethon hecht veel waarde aan ontwikkeling. Iedere medewerker volgt trainingen en na jouw afstuderen wordt er gekeken naar de eventuele doorgroeimogelijkheden. Het is dus meer dan een bijbaan alleen: een echte kickstart van jouw carriθre en opstap voor de toekomst!

Bedrijfsnaam: Aethon


Bedrijfsnaam:

Aethon


Op zoek naar personeel?

Plaats vrijblijvend uw vacature


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Zoekbijbaan en stem je in met ons privacybeleid.